Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Aυτός είναι ο καθηγητής που θέλει να παραιτηθεί από το Δημόσιο και δεν τον αφήνουν

the roots web banners 06

Aυτός είναι ο καθηγητής που θέλει να παραιτηθεί από το Δημόσιο και δεν τον αφήνουν
08.05.2013 | 13:45

Aυτός είναι ο καθηγητής που θέλει να παραιτηθεί από το Δημόσιο και δεν τον αφήνουν

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Στο άρθρο που υπογράφει ο Daniel Howden στην εφημερίδα Independent μάθαμε για τη ζωή του Αλέξη Χριστουδούλου ο οποίος δίδασκε σε σχολεία της Καλαμάτας και προσπαθεί μάταια το τελευταίο χρόνο να παραιτηθεί από το Δημόσιο.

Πριν δύο χρόνια αποφάσισε να πάρει άδεια άνευ αποδοχών για ένα χρόνο από την δουλειά του έτσι ώστε να αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον, αφού δεν έβλεπε μέλλον στην εκπαίδευση.

Τον περασμένο Ιούλιο αποφάσισε να παραιτηθεί από τη μονιμότητα που του προσέφερε η δουλειά του ως καθηγητής και δημιούργησε με τον Γρηγόρη Ζωντανό, τη δική τους επιχείρηση.

Εδώ όμως που άρχισαν τα δύσκολα. Αρχικά το σχολείο δεν έκανε δεκτή την παραίτηση. «Μου είπαν ότι ήταν αργά για να υποβάλλω την παραίτηση και ότι έπρεπε να περιμένω τον επόμενο χρόνο. Δεν μπορούσα να το πιστέψω», δηλώνει ο ίδιος στον Independent.

Σαν μα μην έφτανε αυτό η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση του Νομού Μεσσηνίας του επισήμανε ότι διακινδύνευε να χάσει τη σύνταξή του με την «ανορθόδοξη» συμπεριφορά του. «Δεν μπορούσαν να διανοηθούν ότι κάποιος θα παραιτείται, επειδή ήθελε να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του», σχολιάζει ο 36χρονος.

Ο 36χρονος παρέμεινε για εννέα χρόνια στην δημόσια εκπαίδευση και όπως αναφέρει είδε από κοντά τη «θλιβερά δυσλειτουργικό ελληνικό σύστημα».

Όπως καταγγέλλει άλλοι συνάδελφοί του προσέφεραν «πραγματική διδασκαλία» μόνο στα ιδιωτικά φροντιστήρια, ώστε να ενισχύσουν το εισόδημά τους.

Για να απολυθεί έπρεπε να περάσουν 21 εργάσιμες μέρες χωρίς να εμφανιστεί στο σχολείο του ανέφεραν οι ανώτεροί του.

Ωστόσο πέρασαν δύο μήνες και κανένας δεν τον ενόχλησε. Προσπαθώντας να ξεκαθαρίσει τη θέση του επικοινώνησε με το σχολείο του και έμεινε έκπληκτος για άλλη μια φορά με αυτά που του είπαν.

Έπρεπε να περάσει από πειθαρχικό συμβούλιο και ότι αντιμετώπιζε τον κίνδυνο πιθανής αγωγής. Μετά από επτά μήνες έλαβε τελικά γράμμα με το οποίο του ανακοίνωναν πως η επιστολή παραίτησής τους γινόταν δεκτή.

Όταν οι φίλοι του έμαθαν τι έκανε δεν πίστευαν στα αυτιά τους και αυτό γιατί ο μισθό των 1300 ευρώ οι 20 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα και οι τρεις μήνες διακοπών καθιστούσαν τη δουλειά ως μία από τις καλύτερες δυνατές. «Ήταν το ελληνικό όνειρο» μιας εύκολης δουλειάς με γρήγορη συνταξιοδότηση, όπως λέει ο Χριστοδούλου.

Την περασμένη εβδομάδα, ένα χρόνο μετά την παραίτησή του, έλαβε τηλεφώνημα από το υπουργείο Παιδείας ότι η παραίτησή του έχει ανακληθεί, ότι η καταβολή του μισθού του θα ξεκινήσει και πάλι και ότι θα αντιμετωπίσει πειθαρχική δίωξη και αποβολή.

»Με άλλα λόγια ήθελαν να τον επαναπροσλάβουν για να τον απολύσουν και να τον συμπεριλάβουν στον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που απολύονται ώστε να ικανοποιηθούν οι διεθνείς πιστωτές», αναφέρει η εφημερίδα.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel