Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Ανηλεής επενδυτής, κερδοσκόπος και φοροφυγάς υπήρξε ο Shakespeare
achilladelis
Ανηλεής επενδυτής, κερδοσκόπος και φοροφυγάς υπήρξε ο Shakespeare
13.04.2013 | 11:57

Ανηλεής επενδυτής, κερδοσκόπος και φοροφυγάς υπήρξε ο Shakespeare

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Ακόμα και οι μεγάλοι τεχνίτες του λόγου είναι αναγκασμένοι να χρηματοδοτούν τα πάθη τους. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Aberystwyth στην Ουαλία, η οποία εστίασε το ενδιαφέρον της στις άγνωστες επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ουίλιαμ Σέξπιρ.

Και παρέμεναν εδώ και δεκαετίες άγνωστες λόγω της μικρόνοιας των μελετητών του, οι οποίοι θεωρούσαν το «δημιουργικό» και το «επιχειρηματικό» δαιμόνιο ασύμβατες ποιότητες.

Αυτό που μαθαίνουμε λοιπόν είναι ότι εκτός από αριστουργηματικά δράματα και σονέτα, ο μεγάλος δημιουργός αγόραζε σπόρους, βύνη και κριθάρι που εν συνεχεία μεταπωλούσε σε γείτονες και εμπόρους σε «φουσκωμένες» τιμές.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν μάλιστα ότι ο ίδιος είχε διωχθεί από τις αρχές για φοροδιαφυγή, αλλά και για παράνομη συσσώρευση σπόρων σε περίοδο έλλειψης.

Μόνο αδιάφορος δεν υπήρξε, λοιπόν, ο Σέξπιρ προς τις «ταπεινές», υλικές όψεις της καθημερινής διαβίωσης, πράγμα που αποδεικνύει και το μνημείο που ανεγέρθη προς τιμή του το 1616, στην αρχική πρωτότυπη εκδοχή του, το οποίο τον αναπαριστά να κρατά ένα σακί με σπόρους.

Συμπέρασμα; Ακόμη και οι λόγιοι πρέπει να τραφούν. Και αυτό τους κάνει ακόμη πιο ενδιαφέροντες.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018