Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Γιατί τα ταξίδια μας κάνουν άλλους ανθρώπους

banner roots

Γιατί τα ταξίδια μας κάνουν άλλους ανθρώπους
03.04.2013 | 12:58

Γιατί τα ταξίδια μας κάνουν άλλους ανθρώπους

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Μας κάνουν πιο ελκυστικούς, συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία, ενισχύουν το αίσθημα πληρότητας τόσο σε σωματικό όσο και πνευματικό επίπεδο. Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις ευεργετικές επιδράσεις που έχει το ταξίδι.

Μια νέα έρευνα της Travel Association των ΗΠΑ έδειξε ότι τα ζευγάρια που ταξιδεύουν μαζί έχουν καλύτερες σχέσεις και καλύτερη σεξουαλική ζωή σε σχέση με τα ζευγάρια που δεν ταξιδεύουν.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των ζευγαριών που ρωτήθηκαν υποστήριξαν ότι μια απόδραση το Σαββατοκύριακο είναι πιο πιθανό να προκαλέσει ρομαντισμό στη σχέση τους από ένα δώρο. Από τους 1.100 ενήλικες που ρωτήθηκαν, το 72% πιστεύουν ότι ταξίδια εμπνέουν ρομαντισμό.

Περισσότεροι από τα τρία τέταρτα ή το 77%, από αυτούς που ταξιδεύουν με τους συντρόφους τους είπαν ότι έχουν μια καλή σεξουαλική ζωή, σε σύγκριση με το 63% των ζευγαριών που δεν ταξιδεύουν μαζί. Το 28% των ζευγαριών είπαν ότι τη σεξουαλική ζωή τους πραγματικά βελτιώθηκε μετά από ένα ταξίδι που έκαναν μαζί. Από αυτά τα ζευγάρια, το 40% είπαν ότι η βελτίωση που είδαν στις σεξουαλικές τους σχέσεις ήταν μόνιμη.

Γιατί όμως το ταξίδι παίζει τόσο καταλυτικό ρόλο στη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού; Οι άνθρωποι της έρευνας υποστηρίζουν ότι όταν ένα ζευγάρι βρίσκεται μακριά από το σπίτι, εκτός από το ρομαντισμό που μπορεί να βρει, δεν έχει να αντιμετωπίσει τα πρακτικά προβλήματα της καθημερινότητας. Το τηλέφωνο δεν θα χτυπήσει, δεν χρειάζεται να πάει κανείς στη δουλειά ούτε να μαγειρέψει ή να πάει το σκύλο βόλτα και τα παιδιά στο σχολείο. Έτσι, το ζευγάρι έχει στη διάθεσή του περισσότερο χρόνο στο ταξίδι και λιγότερες έννοιες, κάτι που φέρνει τους συντρόφους πιο κοντά.

Η έρευνα, που διεξήχθη δείχνει επίσης ότι το να ταξιδεύει το ζευγάρι μαζί προάγει τη μακροβιότητα της σχέσης. Από τα ζευγάρια που ταξιδεύουν μαζί, το 84% έκλεισε μια πενταετία μαζί. Από τα ζευγάρια που δεν ταξιδεύουν μαζί, το 76% κατάφερε να κλείσει πέντε χρόνια σχέσης.

Αλλά δεν είναι καλά όλα τα ζευγάρια που ταξιδεύουν μαζί, υποστηρίζει ένας κλινικός ψυχολόγος, αφού το ταξίδι από μόνο του δεν είναι η λύση στα προβλήματα του ζευγαριού. Το να ταξιδεύει κανείς με το σύντροφό του είναι απλά ένας τρόπος, ένα μέσο για να μπορέσει το ζευγάρι να αναπτύξει τρόπους επικοινωνίας. Αν απλά ταξιδεύουμε για το ταξίδι χωρίς να αφήνουμε την εμπειρία να μας διδάξει κάτι, τότε δεν είναι μακριά η στιγμή που η σχέση θα φτάσει στο τέλος της.


Πηγή:iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το