Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Σεξισμός και πολιτική

banner roots

Σεξισμός και πολιτική
29.01.2013 | 15:15

Σεξισμός και πολιτική

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Μια 29χρονη δημοσιογράφος σε ένα ρεπορτάζ της για το περιοδικό Stern περιγράφει τη συνάντησή της με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP Ράινερ Μπρούντερλε. Ο πολιτικός των Γερμανών Φιλελευθέρων της φίλησε κάποια στιγμή το χέρι, την κοίταξε στο μπούστο και της είπε πως «ένα τέτοιο μπούστο θα χωρούσε και σε μια ντιρντλ (παραδοσιακή βαυαρική φορεσιά)».

Η αναφορά του χοντροκομμένου αστείου έχει πυροδοτήσει μια τεράστια συζήτηση στη Γερμανία για τη σεξιστική συμπεριφορά στην πολιτική, στο επάγγελμα, στην καθημερινότητα. Χιλιάδες γυναίκες μέσω twitter γράφουν για τα ανόητα αστεία που τους κάνουν. Ο σταρ δημοσιογράφος Γκύντερ Γιάουχ αφιέρωμα σε πρόσφατη βραδινή εκπομπή του με μεγάλη θεαματικότητα σε αυτό το θέμα.

Το υπουργείο Οικογενειακών Υποθέσεων χαιρέτισε τη δημόσια συζήτηση που έχει ξεκινήσει με αφορμή το άρθρο του Stern. Έδωσε μάλιστα στοιχεία μιας έρευνας που είχε πραγματοποιηθεί για λογαριασμό του, σύμφωνα με τα οποία το 58% των γυναικών έχουν υπάρξει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στη Γερμανία. Την άποψη αυτή συμμερίζεται και η Πρόεδρος των Πρασίνων Κλαούντια Ροτ.
Ψυχραιμία....

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ, διεμήνυσε πως τάσσεται υπέρ μιας επαγγελματικής επαφής μεταξύ πολιτικών και εκπροσώπων του τύπου στη βάση ενός αμοιβαίου σεβασμού. Περισσότερα δεν θέλησε να πει.

Από την άλλη πλευρά η φιλελεύθερη πολιτικός Σαμπίνε Λοϊτχόιζερ και υπουργός Δικαιοσύνης επέκρινε τη στάση του περιοδικού, λέγοντας πως σκέφτεται μόνο τις πωλήσεις του. Το μέλος του προεδρείου του Κόμματος των Φιλελευθέρων Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, επιρρίπτει στο περιοδικό ότι προσπαθεί να σπιλώσει έναν καλό πολιτικό. Ο ίδιος πάντως ο Ράινερ Μπρούντερλε μιλώντας στην κυριακάτικη Bild δήλωσε πως στο εξής στα επαγγελματικά ταξίδια δεν θα καλεί πλέον γυναίκες δημοσιογράφους ενώ θα αποφεύγει τις κουβέντες μαζί τους στα μπαρ των ξενοδοχείων. Με ένα ποτηράκι παραπάνω μπορεί να του ξεφύγει και καμιά κουβέντα και τώρα ξέρει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί εις βάρος του.

Σίγουρα το σχόλιο του Μπρούντερλε δεν προδίδει παρά ένα χοντροκομμένο χιούμορ, αλλά όπως σχολίαζε πρόσφατα μια άλλη δημοσιογράφος στο Spiegel : «Εμείς οι γυναίκες, δεν θα έπρεπε να συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε μόνο τα θύματα, σα να είμαστε μόνο οι εργατικές μέλισσες που ενδιαφέρονται μόνο για τα άρθρα τους και δεν μας περνάει ποτέ από το μυαλό να κλείσουμε κι εμείς το μάτι στον άλλο».

Πηγή: skai.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το