Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Λατινοαμερικάνοι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο, στην ουρά οι Έλληνες

banner roots

Λατινοαμερικάνοι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο, στην ουρά οι Έλληνες
20.12.2012 | 12:09

Λατινοαμερικάνοι οι πιο ευτυχισμένοι στον κόσμο, στην ουρά οι Έλληνες

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

 Στη Λατινική Αμερική ζουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο σύμφωνα με έρευνα της Γκάλοπ που δόθηκε στη δημοσιότητα. Τα πιο θετικά συναισθήματα βιώνουν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι κάτοικοι του Παναμά και της Παραγουάης ενώ στη Σιγκαπούρη (παρά την ανάπτυξη), στην Αρμενία και στο Ιράκ βρίσκονται οι λιγότερο ευτυχισμένοι πολίτες.

Στην έρευνα της Gallup που έγινε σε 148 χώρες έγιναν 5 ερωτήσεις στους πολίτες. Αν είχαν βιώσει κάποια απόλαυση μέσα στην ημέρα, αν αισθάνονται σεβαστοί, ξεκούραστοι, αν γέλασαν πολύ και αν έκαναν ή έμαθαν κάτι ενδιαφέρον.

 

Σε παγκόσμιο επίπεδο το 85% των ενηλίκων σε όλο τον κόσμο αισθάνθηκε ότι αντιμετωπίζεται με σεβασμό όλη την ημέρα, το 72% χαμογέλασε και γέλασε πολύ, το 73% αισθάνθηκε μεγάλη απόλαυση μέσα στην ημέρα, και το 72% αισθάνθηκε καλά και ξεκούραστα. Στη μόνη ερώτηση στην οποία οι απαντήσεις πέφτουν κάτω από το μισό είναι στο αν έμαθαν κάτι ενδιαφέρον, όπου θετικά απαντά το 43%. Πάντως το συμπέρασμα είναι ότι παρά τις πολλές παγκόσμιες προκλήσεις, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο νιώθουνν πολλά θετικά συναισθήματα.

Επίσης ένα από τα στοιχεία που εξέπληξαν τους ερευνητές ότι η ευτυχία δεν συνδέεται απαραίτητα με το ΑΕΠ αφού οι κάτοικοι του Παναμά που δηλώνουν οι πιο ευτυχισμένοι, βρίσκονται στην 90η θέση στον κόσμο σε σχέση με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, ενώ αντιθέτως οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης που έχουν την 5η θέση στο ΑΕΠ παγκοσμίως, «πατώνουν» στην ευτυχία.

Στην ουρά της ευτυχίας βρίσκεται και η Ελλάδα που κατατάσσεται μόλις στην 110η θέση ανάμεσα στις 148 χώρες.

Πηγή: www.lifo.gr

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το