Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Αυτοκίνητα που οδηγούν μόνα τους λανσάρει η Volvo το 2014

afoi poriazi

Αυτοκίνητα που οδηγούν μόνα τους λανσάρει η Volvo το 2014
04.12.2012 | 13:47

Αυτοκίνητα που οδηγούν μόνα τους λανσάρει η Volvo το 2014

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Κάθεστε στη θέση του οδηγού και διαβάζετε ένα περιοδικό ή τα τελευταία νέα στο tablet σας, την ώρα που το αυτοκίνητο σας πηγαίνει από μόνο του στη δουλειά σας. Αυτήν την εικόνα υπόσχεται ότι θα κάνει πραγματικότητα η Volvo σε δύο χρόνια.

 

Η πάλαι πότε σουηδική εταιρεία (ανήκει πλέον στην κινεζική Geely Automobile) που φημίζεται για την ασφάλεια των αυτοκινήτων που κατασκευάζει έχει βαλθεί να διατηρήσει τον άτυπο τίτλο της για αρκετά χρόνια. Γι' αυτό οραματίζεται αυτοκίνητα που θα «σκέφτονται», θα «βλέπουν» το δρόμο και τελικά θα οδηγούν μόνα τους αποφεύγοντας ατυχήματα και τραυματισμούς. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η πλειονότητα των ατυχημάτων οφείλεται στο ανθρώπινο λάθος.

Με αυτό το σκεπτικό, η Volvo θα λανσάρει νέα μοντέλα αυτόνομων αυτοκινήτων το 2014, τα οποία θα είναι συνεχώς συνδεδεμένα στο Ιντερνετ, μέσω ασύρματης σύνδεσης, για να κινούνται πάντα στην καθορισμένη διαδρομή και να έχουν σωστή οδηγική συμπεριφορά ανάλογα με τις συνθήκες της κυκλοφορίας. Τα πρώτα οχήματα θα έχουν ανώτατη ταχύτητα τα 49 χλμ την ώρα. Στις δοκιμές της στα πλαίσια του έργου SARTRE, η Volvo έχει πετύχει ανώτατες ταχύτητες 85 χλμ την ώρα σε συνθήκες έντονης κυκλοφορίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το σχέδιο της εταιρείας για πλήρως αυτόνομα αυτοκίνητα στους δρόμους έχει ορίζοντα το 2020.


Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018