Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Γιατί το κόκκινο μας σαγηνεύει

banner roots

Γιατί το κόκκινο μας σαγηνεύει
10.11.2012 | 15:01

Γιατί το κόκκινο μας σαγηνεύει

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

Ιδιαίτερη επίδραση στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα έχει το κόκκινο χρώμα, που όπως έχει αποδειχθεί λειτουργεί αφροδισιακά για τον άντρα.

Κόκκινα φορέματα, κόκκινα εσώρουχα, κόκκινο κραγιόν εξιτάρουν τον αρσενικό πληθυσμό.

Αντιστοίχως το ροδαλό χρώμα στο πρόσωπο του άντρα αλλά και η επιλογή κόκκινων ρούχων επηρεάζει θετικά και τη γυναίκα.

Και αν κάποιος αναρωτηθεί το γιατί, οι επιστήμονες υποστηρίζουν τα εξής:

 

Το κόκκινο είναι το χρώμα του αίματος, κι αυτό αρκεί για να παρέχει μια ξεκάθαρη συσχέτιση από μόνο του: η σεξουαλική διέγερση περιλαμβάνει τη ροή αίματος στα γεννητικά όργανα, κάνοντάς τα περισσότερο κόκκινα απ' ό,τι συνήθως. Το κόκκινο λοιπόν συνδέεται ευθέως με τη σεξουαλική πράξη.

Αυτό ωστόσο δεν αρκεί. Και είναι ακριβώς οι φυσικές, κοινωνικές και πολιτισμικές αναπαραστάσεις του κόκκινου που το κάνουν ακαταμάχητο.

Είναι τα φρούτα, για παράδειγμα, πολλά εκ των οποίων γίνονται κόκκινα όταν ωριμάσουν, κι αυτό εξηγεί ίσως την ικανότητα που έχουν κάποια πρωτεύοντα θηλαστικά να διακρίνουν το κόκκινο χρώμα.

Από την άλλη, το κόκκινο στη φύση σηματοδοτεί πολλές φορές δηλητηριώδη φυτά, με το χρώμα να αναπαριστά πλέον τον κίνδυνο.

Εξάλλου, παλαιότερες έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα περισσότερα θηλαστικά του ζωικού βασιλείου, λοιπόν, γοητεύονται από το κόκκινο χρώμα. Eνα κοινό θηλυκό θηλαστικό, όπως είναι ο πίθηκος, προτιμά τα αρσενικά του είδους του που έχουν κόκκινο πρόσωπο και όχι τα ωχρά.

Oι πιθηκίνες βέβαια δεν το ξέρουν, αλλά για τους επιστήμονες, το ροδαλό πρόσωπο ενός αρσενικού σημαίνει υψηλά ποσοστά τεστοστερόνης, η οποία σε πολλά αρσενικά ζώα σημαίνει υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και καλή «ποιότητα» γονιδίων.

Οι νοητικές κατασκευές, οι συνδηλώσεις του κόκκινου χρώματος στον πολιτισμό μας και η συσχέτισή του με τον φυσικό κόσμο ευθύνονται εν πολλοίς για τη σεξουαλική σαγήνη που προκαλεί.

Γι' αυτό και διατηρεί τόσο περίοπτη θέση στις ανθρώπινες κοινωνίες παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το