Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Επιλεγμένα>>Διαδραστικές πιστωτικές κάρτες

banner roots

Διαδραστικές πιστωτικές κάρτες
09.11.2012 | 12:43

Διαδραστικές πιστωτικές κάρτες

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Επιλεγμένα

 Σιγκαπούρη 

Η αμερικανική εταιρεία Μastercard λανσάρει μια νέα πιστωτική κάρτα με οθόνη LCD και πληκτρολόγιο αφής, η οποία σε πρώτη φάση θα διευκολύνει την πρόσβαση σε υπηρεσίες web banking. Αργότερα, όμως, η κάρτα θα μπορούσε να προβάλλει επιπλέον πληροφορίες όπως το πιστωτικό υπόλοιπο και το ιστορικό συναλλαγών.


Οι εφαρμογές

Η νέα κάρτα θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο στη Σιγκαπούρη με την προοπτική να επεκταθεί αργότερα και σε άλλες αγορές, ανακοίνωσε η Mastercard αυτή την εβδομάδα.  Σε πρώτη φάση, η κάρτα θα αντικαθιστά τις συσκευές που δίνουν κωδικούς μίας χρήσης για την πρόσβαση σε υπηρεσίες web banking. Οι συσκευές αυτές, τις οποίες χρησιμοποιούν και οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες, αυξάνουν μεν την ασφάλεια των συναλλαγών, ωστόσο πολλοί χρήστες το βρίσκουν κουραστικό να τις μεταφέρουν μαζί τους προκειμένου να μπορούν να συνδεθούν στην υπηρεσία.

«Αναρωτηθήκαμε αν θα μπορούσαμε, αντί να στέλνουμε στους πελάτες μια επιπλέον ογκώδη συσκευή, να την αντικαταστήσουμε με κάτι που υπάρχει ήδη στο πορτοφόλι τους» σχολίασε εκπρόσωπος της τράπεζας Standard Chartered Bank, η οποία λανσάρει την κάρτα σε συνεργασία με τη Μastercard.

Όπως επισημαίνει πάντως το Ars Technica, παρόμοιες «διαδραστικές» κάρτες έχουν διατεθεί από τη Mastercard στην Τουρκία, τη Ρουμανία και άλλες αγορές, ενώ μια ανάλογη κάρτα παρουσιάστηκε πέρυσι από τη Visa. Και αν η τεχνολογία πάρει θετικές κριτικές, οι κάρτες θα μπορούσαν να εμπλουτιστούν με νέες λειτουργίες όπως η προβολή πληροφοριών για τις συναλλαγές. Οι νέες κάρτες, ωστόσο, θα μπορούσαν στο μέλλον να αντικατασταθούν από κινητά τηλέφωνα με τεχνολογία NFC (Near Field Communications), οι οποίες πιστοποιούν την ταυτότητα του κατόχου ασύρματα.
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το