Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ιερά Σύνοδος: Η Εκκλησία να ελέγχει τους καθηγητές των Θρησκευτικών
Ιερά Σύνοδος: Η Εκκλησία να ελέγχει τους καθηγητές των Θρησκευτικών
06.11.2012 | 13:05

Ιερά Σύνοδος: Η Εκκλησία να ελέγχει τους καθηγητές των Θρησκευτικών

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

Οι ιεράρχες ζητούν, επίσης, να παραμείνει υποχρεωτικό το μάθημα των Θρησκευτικών, να αποσταλεί στη ΔΙΣ το υπό διαμόρφωση νέο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών, το μάθημα να εξακολουθήσει να ονομάζεται «μάθημα Θρησκευτικών» και στις τάξεις της Β' και Γ' Λυκείου να προβλεφθεί η δίωρη διδασκαλία του.Στην εισήγησή του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι κάθε μαθητής ή μαθήτρια, «ανεξαρτήτως της θρησκευτικής του ιδιοπροσωπείας, είναι απαραίτητον και πολύτιμον να γνωρίζη την θρησκευτικήν παράδοσιν του τόπου, ως πίστιν, λατρείαν, ζωήν, τέχνην και πολιτισμόν».

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Μεσσηνίας, αυτός θα πρέπει να είναι ο πρώτος και βασικός κύκλος του μαθήματος. Ο δεύτερος κύκλος, σύμφωνα με τον κ. Χρυσόστομο «θα αφορά τας μεγάλας χριστιανικάς παραδόσεις εκτός της Ορθοδοξίας, αι οποίαι συναντώνται εις τον ελλαδικόν χώρον και γενικώτερον εις τον κόσμον, όπως στοιχεία του Ρωμαιοκαθολικισμού και του Προτεσταντισμού».

Ο τρίτος κύκλος, κατά την εισήγηση του μητροπολίτη Μεσσηνίας θα πρέπει να περιλαμβάνει «ορισμένα στοιχεία από τα μεγάλα Θρησκεύματα και ιδίως όσα ενδιαφέρουν την ελληνικήν κοινωνίαν περισσότερον, δηλαδή, τας μονοθεϊστικάς παραδόσεις του Ιουδαϊσμού και του Ισλάμ, τον Ινδουϊσμόν και τον Βουδισμόν, προκειμένου εις επίπεδον γνωσιακόν οι διδασκόμενοι να αποκτήσουν ‘πείραν’».

Πηγή: tovima.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel