Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Eπανεξελέγη πρόεδρος ο Νίκος Φωτόπουλος

afoi poriazi

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Eπανεξελέγη πρόεδρος ο Νίκος Φωτόπουλος
05.11.2012 | 20:38

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Eπανεξελέγη πρόεδρος ο Νίκος Φωτόπουλος

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Ο Νίκος Φωτόπουλος επανεξελέγη στη θέση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, με την υποστήριξη στελεχών της ΔΑΚΕ, η οποία πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία και η οποία επισήμως απείχε από την ψηφοφορία.

Εκτός της επίσημης ΔΑΚΕ και της παράταξης ΠΑΣΚΕ συνεργαζόμενοι υπό τον Γ. Αδαμίδη, που προέρχεται από το Σωματείο Σπάρτακος της Πτολεμαΐδας όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις στήριξαν την υποψηφιότητα Φωτόπουλου.

Η ανεπίσημη στήριξη που παρείχαν στον Νίκο Φωτόπουλο συνδικαλιστές που προέρχονται από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε την αντίδραση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Ουδείς και για κανένα λόγο δικαιούται να διαπραγματεύεται και να εκχωρεί αρχές, αξίες και ιδεολογικές αναφορές στη βάση προσωπικών μικροπαραταξιακών ή ακόμα και ιδιοτελών συμφερόντων, γιατί τότε διαπράττει σοβαρότατο πολιτικό και συνδικαλιστικό ολίσθημα.

Λυπούμαι για τα στελέχη εκείνα του φιλελεύθερου χώρου, στα οποία οι εργαζόμενοι της βάσης, στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ, έδωσαν τη δύναμη για να βρεθούν στο τιμόνι μιας οργάνωσης και μάλιστα ως πρώτη δύναμη, αυτά να διαπραγματεύονται, να παραχωρούν και να εκχωρούν στη βάση τιμαρίων και ιδιοτελών συμφερόντων».

Σημειώνεται πως ο Νίκος Φωτόπουλος αντιδρά κάθετα σε κάθε σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, ενώ η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των ημερών με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018