Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>200 γυναίκες θηλάζουν ταυτόχρονα και δημόσια

afoi poriazi

200 γυναίκες θηλάζουν ταυτόχρονα και δημόσια
05.11.2012 | 04:25

200 γυναίκες θηλάζουν ταυτόχρονα και δημόσια

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Περισσότερες από 200 θηλάζουσες μητέρες συμμετείχαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στον Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, από 1-7 Νοεμβρίου.

Όσες μητέρες δήλωσαν συμμετοχή, θήλασαν τα παιδιά τους δημόσια, θέλοντας να περάσουν το μήνυμα, ότι ο θηλασμός βοηθάει τα παιδιά και σωματικά και ψυχικά, ενώ την ίδια στιγμή συμφέρει και… οικονομικά.

 

Όπως είπαν τα μέλη του Δικτύου των Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας που διοργάνωσαν την εκδήλωση, έχει υπολογιστεί ότι με τον θηλασμό, μια οικογένεια μπορεί να γλυτώσει μέχρι και 2500 ευρώ τον χρόνο, εξοικονομώντας χρήματα από τα πανάκριβα έτοιμα γάλατα, τα πολλά μπιμπερό, τις θηλές, και τον υπόλοιπο εξοπλισμό.

"Όλες οι μητέρες μπορούν και πρέπει να θηλάζουν τα παιδιά τους, τουλάχιστον μέχρι την ηλικία των 15 μηνών που συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας, ή και περισσότερο" υπογράμμισαν οι γυναίκες, οι οποίες για την επιλογή τους αυτή έχουν, όπως λένε στο πλευρό τους και τους άνδρες. Η συμμετοχή στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε τουλάχιστον 20 πόλεις της Ελλάδας, ξεπέρασε κάθε προσδοκία σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι οποίοι πέρυσι, είχαν δει μόλις 80 γυναίκες να συμμετέχουν στην Θεσσαλονίκη .

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018