Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Στη φυλακή μετά την απολογία του ο ένας υπεύθυνος των ENERGA και HELLAS POWER
Στη φυλακή μετά την απολογία του ο ένας υπεύθυνος των ENERGA και HELLAS POWER
02.11.2012 | 18:31

Στη φυλακή μετά την απολογία του ο ένας υπεύθυνος των ENERGA και HELLAS POWER

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο ένας από τους πέντε υπευθύνους των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος ENERGA και HELLAS POWER, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Αφορά στη μη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από την εμπορία ρεύματος στο Δημόσιο.

 

Με σύμφωνh γνώμη του ειδικού ανακριτή για υποθέσεις διαφθοράς και του αρμόδιου εισαγγελέα, προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο Χαράλαμπος Σμυρλιάδης ύστερα από την πολύωρη απολογία που έδωσε για την υπόθεση στην οποία συγκατηγορούμενοί του, που σε βάρος τους εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, είναι και οι Αριστείδης και Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης και Στέφανος Σιαφάκας".

Οι κατηγορίες για τους υπευθύνους των δύο εταιρειών αφορούν τη μη καταβολή στις αρμόδιες κρατικές αρχές του ειδικού φόρου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και την εξαγωγή των επίμαχων ποσών σε αλλοδαπούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Για το λόγο αυτό, η δίωξη για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα έχει αποδοθεί με το χαρακτηρισμό ότι οι κατηγορούμενοι έδρασαν στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Για την υπόθεση των δύο εταιρειών εκκρεμεί ήδη στην ανάκριση δικογραφία για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου, που αφορά έσοδα που δεν κατέβαλαν στο Δημόσιο από το τέλος ακινήτων και απιστία στην υπηρεσία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόμου 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, καθώς επίσης και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η συγκεκριμένη δικογραφία έχει συνολικά 11 κατηγορούμενους, υπευθύνους των ENERGA και HELLAS POWER αλλά και του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ Α.Ε).

Η κίνηση της Δικαιοσύνης για την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης και της έκδοσης ενταλμάτων σχετίζεται με νέα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση των αρμόδιων δικαστικών λειτουργών για τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά και εταιρείες που διατηρούσαν οι εμπλεκόμενοι σε Κύπρο, Ντουμπάι, Χονγκ-Κονγκ, Ελβετία και Σιγκαπούρη.

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018