Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Θερμή υποδοχή Τσίπρα στο Αγιο Ορος

the roots web banners 06

Θερμή υποδοχή Τσίπρα στο Αγιο Ορος
08.08.2014 | 08:43

Θερμή υποδοχή Τσίπρα στο Αγιο Ορος

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε η μοναστική κοινότητα του Αγίου Ορους στον Αλέξη Τσίπρα που πραγματοποιεί επίσκεψη στον Άθω ύστερα από πρόσκληση της Κοινότητας.

«Λένε ότι όποιος δεν έχει επισκεφθεί το Άγιον Όρος αδικεί τον εαυτό του. Και εμείς δεν θέλαμε να είμαστε αδικημένοι» είπε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στη διήμερη επίσκεψή του.

Στη σύντομη ομιλία του στο κτήριο της Ιεράς Κοινότητας, μετά την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν ο Πρωτεπιστάτης Συμεών Διονυσιάτης, τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας και οι αντιπρόσωποι των 20 Ιερών Μονών, ο κ.Τσίπρας σημείωσε την σημασία στήριξης του Αγίου Όρους από την Πολιτεία.

Όπως είπε υπάρχουν κοινές αντιλήψεις αλλά και πολλά στοιχεία της Αγιορείτικης ζωής από τα οποία όλοι μπορούν να παραδειγματιστούν.

Oι Αγιορείτες πατέρες ευχαρίστησαν τον κ.Τσίπρα για την στήριξη που τους προσέφερε στα αιτήματά της Ιεράς Κοινότητας για την φορολογική αντιμετώπισή της Μοναστικής Πολιτείας.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τον Ναό του Πρωτάτου όπου φυλάσσεται η ιερή εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», όπου ενημερώθηκε από τον πρωτεπιστάτη πατέρα Συμεών Διονυσιάτη για την ιστορία του ναού.

Ο κ.Τσίπρας ζήτησε μάλιστα να μείνει για λίγα λεπτά μόνος στο Ιερό όπου βρίσκεται η ιερή εικόνα.

Νωρίτερα το μεσημέρι ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου και οι Αστυνομικές, Λιμενικές και Τελωνιακές Αρχές υποδέχθηκαν τον κ. Τσίπρα στην προκυμαία της Δάφνης.

Πηγή: amen.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel