Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κωνσταντίνος Μαλάμος: Άφησε το «Τιτάνια» στο «Χαμόγελο του Παιδού»

afoi poriazi

charitakis banner new

Κωνσταντίνος Μαλάμος: Άφησε το «Τιτάνια» στο «Χαμόγελο του Παιδού»
04.08.2014 | 12:06

Κωνσταντίνος Μαλάμος: Άφησε το «Τιτάνια» στο «Χαμόγελο του Παιδού»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Κώστας Γιαννόπουλος επιβεβαίωσε τη δωρεά, τονίζοντας ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα γνωστοποιήθηκε στο «Χαμόγελο» η είδηση και πως ακόμη η διαδικασία είναι σε εξέλιξη - Ποιος ήταν ο εκλιπών ευεργέτης.

Το πλειοψηφικό πακέτο του ξενοδοχείου «Τιτάνια», το οποίο και κατείχε, άφησε στην κληρονομιά του, στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, Κωνσταντίνος Μαλάμος, ο οποίος είχε ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο σύλλογος. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», ο 70χρονος, απόγονος της γνωστής οικογενείας Πεσμαζόγλου, άφησε την τελευταία του πνοή πριν από δύο μήνες.
 
Ο επιχειρηματίας φέρεται να αφήνει στη διαθήκη του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του κεντρικού ξενοδοχείου επί της οδού Πανεπιστημίου στο σύλλογο, με το ρητό όρο να φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του και τα έσοδα από την ξενοδοχειακή επιχείρηση να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών.

Με δηλώσεις στην εφημερίδα, ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Γιαννόπουλος επιβεβαίωσε τη δωρεά, τονίζοντας ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα γνωστοποιήθηκε στο «Χαμόγελο» η είδηση και πως ακόμη η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Μαλάμος ήταν απόγονος της παλιάς αθηναϊκής οικογένειας Πεσμαζόγλου, από την πλευρά της μητέρας του, Έλλης.

Η καταγωγή της οικογένειας Πεσμαζόγλου είναι από την Καππαδοκία, στην οποία εγκαταστάθηκε η οικογένεια το 1.700, λόγω της διώξεως των μελών της, από τον σουλτάνο Μουσταφά τον Β', ο οποίος αποκεφάλισε τον γενάρχη της οικογένειας Γεώργιο Πεσμά, σύμβουλο εξ απορρήτων του σουλτάνου Αχμέτ του Β'.

Αργότερα τα παιδιά του Γεωργίου Πεσμά εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα και ίδρυσαν την τράπεζα «Πεσμαζόγλου και Υιοί», η οποία εξελίχθηκε σε μια από τις σημαντικότερες ελληνικές τράπεζες της εποχής της.

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Μαλάμος

Ο Κωνσταντίνος Μαλάμος είχε πραγματοποιήσει ένα σύντομο γάμο τη δεκαετία του '80 με την Ντέπυ Χανδρή, αλλά δεν είχε αποκτήσει παιδιά.

Ήταν ιδιοκτήτης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ξενοδοχείου «Τιτάνια», επί της οδού Πανεπιστημίου, το οποίο είχε 35 χρόνια πετυχημένης παρουσίας στην Τουριστική Βιομηχανία της Ελλάδος.

Ο επιχειρηματίας το 2011 είχε κάνει ριζική ανακαίνιση στα 385 δωμάτια του ξενοδοχείου και είχε δηλώσει ότι είναι αισιόδοξος, παρά την οικονομική κρίση.

Ο Κωνσταντίνος Μαλάμος, που πέθανε πριν δύο μήνες, εκτός από την περιουσία που άφησε «στο Χαμόγελο του Παιδιού», άφησε και στις δύο ανιψιές του, κόρες της αδελφής του, ένα μεγάλο μέρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας του, μέσα στην οποία περιλαμβάνεται και μια μεγάλη βίλα στην παραλία του Αγίου Ιωάννη στη Μύκονο.

 

Πηγή: protothema.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018