Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Λήγει σήμερα η προθεσμία αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς

the roots web banners 06

Λήγει σήμερα η προθεσμία αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς
04.08.2014 | 09:20

Λήγει σήμερα η προθεσμία αιτήσεων για τους παιδικούς σταθμούς

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Μέχρι και σήμερα Δευτέρα θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για δωρεάν φιλοξενία σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, καθώς τη συγκεκριμένη ημέρα λήγει η προθεσμία υποβολής.

Την ίδια στιγμή οι δήμαρχοι «κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου», λόγω της μεγάλης ζήτησης.
Τα παιδιά που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός εκτιμώνται σε 30.000, βάσει των εκτιμήσεων των δημάρχων λόγω της αυξημένης ζήτησης. Οι αιτήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 100.000, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, της αύξησης της ανεργίας, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι το εισοδηματικό κριτήριο για συμμετοχή στο πρόγραμμα μειώθηκε στις 27.000 ευρώ για την οικογένεια από 30.000 ευρώ που ήταν πέρυσι.

Για το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο έχει εξασφαλιστεί από την κυβέρνηση χρηματοδότηση 160 εκατ. ευρώ, ωστόσο αυτά επαρκούν να διασφαλίσουν τη φιλοξενία περίπου 63.000 παιδιών. Για το λόγο αυτό η ΚΕΔΕ ζητά εκταμίευση επιπλέον 30 εκατ. ευρώ από αδιάθετα χρήματα κοινοτικών προγραμμάτων προκειμένου να καλυφθούν όλες οι αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι αίτηση μπορούν να κάνουν οι άνεργες ή εργαζομενες μητέρες με εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 27.000 ευρώ - για όσες έχουν μέχρι δύο παιδιά. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές ταχυδρομικά από την Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, με σφραγίδα ταχυδρομείου έως 4 Αυγούστου.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το