Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Λοβέρδος: «Από τον Σεπτέμβριο τέλος οι “αιώνιοι” φοιτητές»

afoi poriazi

charitakis banner new

Λοβέρδος: «Από τον Σεπτέμβριο τέλος οι “αιώνιοι” φοιτητές»
03.08.2014 | 18:38

Λοβέρδος: «Από τον Σεπτέμβριο τέλος οι “αιώνιοι” φοιτητές»

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Το τέλος των λεγόμενων «αιώνιων φοιτητών» από τον προσεχή Σεπτέμβριο επιβεβαίωσε την Κυριακή με δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος.Με αφορμή δημοσιεύματα του κυριακάτικου τύπου, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε σε διευκρινιστική δήλωσή του - την οποία αναμετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ - ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος για διαγραφή των «αιωνίων φοιτητών» από το νέο ακαδημαϊκό έτος. Συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας τόνισε:

«Από το 2007 αλλά και από το 2011 ενημερώθηκαν οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ που δεν είχαν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, παραμένοντας επί πολλά χρόνια εγγεγραμμένοι σε αυτά τα ιδρύματα, πως θα διαγραφούν τον Σεπτέμβριο του 2014. Δόθηκαν μάλιστα από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και επιπλέον εξεταστικές περίοδοι. Φθάσαμε όμως στο νομοθετικά καθορισμένο χρόνο και έτσι ο νόμος θα εφαρμοστεί, δηλαδή θα διαγραφούν από τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όσοι δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους. Είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με τα συντονιστικά όργανα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ για την εφαρμογή της νομοθεσίας, που θα εξορθολογήσει τα ιδρύματα, δίνοντας νόημα στην έννοια του κύκλου σπουδών, αλλά και απαλλάσσοντάς τα από μια άνευ λόγου και νοήματος γραφειοκρατία».

 

Πηγή: tanea.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018