Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Παράνομες οι αποφάσεις για την δοκιμαστική περίοδο και τη μείωση 30% των μισθών στους νέους

the roots web banners 06

Παράνομες οι αποφάσεις για την δοκιμαστική περίοδο και τη μείωση 30% των μισθών στους νέους
19.10.2012 | 09:11

Παράνομες οι αποφάσεις για την δοκιμαστική περίοδο και τη μείωση 30% των μισθών στους νέους

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Κόλαφος για τις πολιτικές της Τρόικα είναι ένα πόρισμα επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης το οποίο χαρακτηρίζει παράνομες δύο αλλαγές στο εργατικό δίκαιο που είχαν εισαχθεί το 2010 και αφορούσαν κυρίως τους νέους εργαζομένους.

Το πόρισμα, σύμφωνα με το Reuters, δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, ωστόσο τονίζει ότι οι δύο μεταρρυθμίσεις που έγιναν κατ' επιταγήν των δανειστών της Ελλάδας το 2010 πρέπει να καταργηθούν γιατί πλήτουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

 

Πρόκειται για τις μεταρρυθμίσεις που αφορούν την δοκιμαστική περίοδο μέσα στην οποία μπορεί ένας νέος εργαζόμενος να απολυθεί χωρίς προειδοποίηση και τη μείωση των μισθών για τους νέους κάτω των 25 ετών στα δυο τρίτα του εθνικού κατώτατου μισθού.

Η επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης τονίζει ότι η περίοδος δοκιμής αντιβαίνει στο κεφάλαιο που αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι δικαιούνται «εύλογης» προειδοποίησης πριν απολυθούν ενώ η μείωση κατά 30% των αποδοχών των νέων συνεπάγεται πως οι εργαζόμενοι αυτοί θα πέσουν κάτω από το όριο της φτώχειας που είναι 580 ευρώ το μήνα.

Συμφωνα με την πρόεδρο της επιτροπής Luis Jimena Quesada: «η απόφαση οριοθετεί την παράνομη φύση των συγκεκριμένων μέτρων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εθνικά δικαιοδοτικά όργανα». Αυτό σημαίνει ότι η απόφαση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όπλο από τα συνδικάτα στις νομικές διεκδικήσεις τους.


Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

banner 300x250 superRunner thessaloniki GR

 

stenos400x400

 

youtube channel