Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>ΕΟΦ: Προσοχή σε συμπλήρωμα διατροφής - Έχει προκαλέσει 30 θανάτους στη Βρετανία, διακινείται και στην Ελλάδα

the roots web banners 06

ΕΟΦ: Προσοχή σε συμπλήρωμα διατροφής - Έχει προκαλέσει 30 θανάτους στη Βρετανία, διακινείται και στην Ελλάδα
02.04.2024 | 17:49

ΕΟΦ: Προσοχή σε συμπλήρωμα διατροφής - Έχει προκαλέσει 30 θανάτους στη Βρετανία, διακινείται και στην Ελλάδα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι σύμφωνα με ενημέρωση των αρμόδιων αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου, σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ, διακινείται στην Ελλάδα το προϊόν DNP Dinitrophenol 250mg caps, το οποίο περιέχει την ουσία 2,4 Dinitrophenol, η οποία είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

Το DNP είναι ένα βιομηχανικό χημικό προϊόν που διατίθεται στο εμπόριο ως λιποδιαλυτικό, αλλά δεν είναι ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση. Έχει προκαλέσει τουλάχιστον 30 θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2012.
 
Εξαιρετικά επικίνδυνο το DNP Dinitrophenol
Είναι μια τοξική ουσία που μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια οργάνων, καρδιακές προσβολές, έντονους εμετούς, ταχεία αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματος και σε ορισμένες περιπτώσεις θανάτους.
 
Το DNP είναι ένα εξαιρετικά ασταθές χημικό προϊόν, το οποίο μπορεί να αποσυντεθεί υπό την επίδραση διαφόρων παραγόντων, προκαλώντας πυρκαγιά και εκρήξεις. Είναι τοξικό όταν εισπνέεται, έρχεται σε επαφή με το δέρμα και σε περίπτωση κατάποσης. Είναι επίσης τοξικό για το περιβάλλον.
 
Η κυκλοφορία του προϊόντος στην Ελλάδα γίνεται και μέσω διαδικτύου, μέσω της ιστοσελίδας www.tradekey.com.
 
Tο παραπάνω προϊόν κυκλοφορεί στις αγορές σαν συμπλήρωμα διατροφής.
 
«Καμπανάκι» από τον ΕΟΦ: Μην το χρησιμοποιήσετε
Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους το προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
 
Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.
 
Σημειώνεται πως πριν από μερικές ημέρες, ο ΕΟΦ ενημέρωσε επίσης το κοινό για άλλα συμπληρώματα διατροφής που διακινούνται μέσω διαδικτύου και τα οποία περιέχουν μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές δραστικές ουσίες.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel