Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Hellenic Seaplanes: Στο δίκτυο υδατοδρομίων και τα Ψαρά

the roots web banners 06

Hellenic Seaplanes: Στο δίκτυο υδατοδρομίων και τα Ψαρά
01.04.2024 | 20:36

Hellenic Seaplanes: Στο δίκτυο υδατοδρομίων και τα Ψαρά

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Λίγες μέρες μετά τη λήψη άδειας ίδρυσης υδατοδρομίου στη Χίο - αποτελώντας το πρώτο αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο στο Βόρειο Αιγαίο - ήρθε και το λιμάνι των Ψαρών να προστεθεί στους προορισμούς που θα υποδεχτούν επιβάτες υδροπλάνων πολύ σύντομα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Hellenic Seaplanes S.A.

Η αδειοδότηση του υδατοδρομίου Ψαρών χορηγήθηκε στη θυγατρική εταιρεία της Hellenic Seaplanes, συνεπώς τα επόμενα βήματα φέρνουν την παράλληλη εκκίνηση των κατασκευών σε Χίο και Ψαρά ώστε τα δύο έργα να λάβουν και την άδεια λειτουργίας.

Επόμενος στόχος είναι η ολοκλήρωση της αδειοδοτικής διαδικασίας και στις Οινούσσες όπου σε συνδυασμό με τα τρέχοντα έργα σε Πλωμάρι και Μυτιλήνη Λέσβου και το εγκεκριμένο υδάτινο πεδίο στην Πέτρα μπορούμε να μιλάμε για ένα άκρως βιώσιμο σύμπλεγμα υποδομών στο δίκτυο υδατοδρομίων Βορείου Αιγαίου. 

"Η αδειοδότηση και δημιουργία υδατοδρομίου αποτελεί μόνο την αρχή για τα Ψαρά", αναφέρει σε δήλωση του ο δήμαρχος Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος και προσθέτει: "Συνεχίζουμε δυναμικά, με στόχο την ανάπτυξη των Ψαρών και την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος για το νησί μας. Το υδατοδρόμιο και η άφιξη των υδροπλάνων αποτελεί ένα πρότζεκτ κομβικής σημασίας, καθώς θα ενισχύσει δραστικά τη σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ θα φέρει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης". 

"Προορισμοί σαν τα Ψαρά ιδανικοί για υδροπλάνα"

Στην άδεια ίδρυσης του υδατοδρομίου Ψαρών αναφέρθηκε σε δηλώσεις του και ο  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους: "Μετά και τη Χίο, το υδατοδρόμιο Ψαρών απέκτησε άδεια ίδρυσης και προχωράμε αποφασιστικά για την υλοποίηση των υποδομών στο Βόρειο Αιγαίο. Τα Ψαρά αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για υδροπλάνα καθώς είναι ένα νησί που μπορεί να ενισχυθεί από άποψη γρήγορης μεταφοράς των ντόπιων στα γειτονικά μεγαλύτερα νησιά ιδιαίτερα όταν εξυπηρετούνται ελλιπώς από άλλα είδη μεταφοράς αλλά και από άποψη τουρισμού να διευρύνει την τουριστική του ταυτότητα για τους Έλληνες και ξένους τουρίστες που θέλουν να τα επισκεφθούν. Η περαιτέρω ανάπτυξη του τοπικού δικτύου με την προσθήκη των υποδομών σε Οινούσσες και Λέσβο μπορούν να επισπεύσουν την έλευση των υδροπλάνων και να κάνουν το project στα παράλια βιώσιμο και εμπορικό". 

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel