Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Βορίδης στη θέση Παπασταύρου και Κουτνατζής στη θέση Μπρατάκου

the roots web banners 06

Βορίδης στη θέση Παπασταύρου και Κουτνατζής στη θέση Μπρατάκου
01.04.2024 | 18:08

Βορίδης στη θέση Παπασταύρου και Κουτνατζής στη θέση Μπρατάκου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε πριν από λίγο στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως ο Μάκης Βορίδης θα αντικαταστήσει τον Σταύρο Παπασταύρου στην κυβέρνηση και ο Στέλιος Κουτνατζής τον Γιάννη Μπρατάκο.

«Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων και συμμετέχει στον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου. Ο Στέλιος Κουτνατζής ορίζεται γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην έναρξη της ενημέρωσής του.
 
Η αναδιάταξη δυνάμεων στο Μέγαρο Μαξίμου
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη σχετικά με την αναδιάταξη δυνάμεων στο Μαξίμου και τα όσα σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, πρόκειται για μια εσωτερική αναδιάταξη με καθαρούς ρόλους και σαφείς αρμοδιότητες αναφορικά με το ποιος κάνει τι στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
Το υπουργικό συμβούλιο πλέον αριθμεί δύο μέλη λιγότερα, μετά την αποχώρηση του υπουργού Παπασταύρου και του υφυπουργού Μπρατάκου, καθώς αρμοδιότητές τους κατανέμονται σε ήδη υπάρχοντα μέλη της κυβέρνησης.
 
Ο Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει, επιπλέον, τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων (π.χ. υπουργικού συμβουλίου) σε συνεργασία με τον Στέλιο Κουτνατζή.
 
Ο Στέλιος Κουτνατζής αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες της Γ.Γ. Πρωθυπουργού. Δηλαδή, επανέρχεται η θέση σε επίπεδο γενικού γραμματέα από υφυπουργού και αποκτά περισσότερο τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, τα ήδη υπάρχοντα στελέχη του Μαξίμου συνεχίζουν με τις αρμοδιότητες που είχαν. Επιπλέον, ο Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει την εποπτεία και τη ρύθμιση των Οργανισμών και των φορέων που υπάγονται στον πρωθυπουργό (π.χ. Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του ανθρώπου, Εθνική Επιτροπή για Άτομα με Αναπηρία) και ο Θανάσης Κοντογεώργης την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού.
 
Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης αναλαμβάνει με τον κ. Κουτνατζή την επικοινωνία με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και την επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή και την Κοινωνία των Πολιτών.
 
Κατά τις ίδιες πηγές, η Ελένη Σχινά αναλαμβάνει διευθύντρια του ιδιαίτερου γραφείου του πρωθυπουργού (μαζί με το αρχείο και το πρωτόκολλο του πρωθυπουργού).
 
Σε ό,τι αφορά τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Παύλο Μαρινάκη, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως συνεχίζει να έχει τις αρμοδιότητες των ΜΜΕ, την εκπροσώπηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel