Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη: Ανεξέλεγκτη η φωτιά για 6η μέρα | Έχουν καεί πάνω από 600.000 στρέμματα

the roots web banners 06

Πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη: Ανεξέλεγκτη η φωτιά για 6η μέρα | Έχουν καεί πάνω από 600.000 στρέμματα
24.08.2023 | 08:51

Πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη: Ανεξέλεγκτη η φωτιά για 6η μέρα | Έχουν καεί πάνω από 600.000 στρέμματα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Για έκτη μέρα συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη, με τους πυροσβέστες να δίνουν μεγάλη μάχη για να την περιορίσουν.

Το 112 έχει στείλει προειδοποιητικά μηνύματα στους κατοίκους για να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε εάν χρειαστεί αν εκκενώσουν τους οικισμούς.
 
Οπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, το πύρινο μέτωπο καίει σε Συκορράχη και Κασιτερά ενώ εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών Ροδόπης και Μεστή Έβρου προς την Κομοτηνή.
 
Αναζωπύρωση υπήρξε στον Μίσχο του δήμου Ιάσμου ενώ τα μέτωπα που μαίνονται είναι πολλά, με την κατάσταση να είναι δύσκολη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
 
Περισσότερα από 600.000 στρέμματα έχει κάψει η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη
Έκταση μεγαλύτερη των 617.000 στρεμμάτων είχε κατακάψει μέχρι χθες το μεσημέρι (23/8) η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο (19/8) στην περιοχή Μελίας Έβρου, με βάση τις πιο πρόσφατες εικόνες υψηλής ανάλυσης του περιβαλλοντικού δορυφόρου Sentinel-2, που ανέλυσε η υπηρεσία χαρτογράφησης καμένων εκτάσεων του Εθνικού Παρατηρητηρίου Δασικών Πυρκαγιών (ΕπαΔαΠ), η οποία υλοποιείται από το εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.
 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το