Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Αχιλλέας Λασκαράτος: Ο Έλληνας επιστήμονας της ομάδας που έκανε ασθενή με παράλυση να περπατήσει

the roots web banners 06

Αχιλλέας Λασκαράτος: Ο Έλληνας επιστήμονας της ομάδας που έκανε ασθενή με παράλυση να περπατήσει
29.05.2023 | 18:52

Αχιλλέας Λασκαράτος: Ο Έλληνας επιστήμονας της ομάδας που έκανε ασθενή με παράλυση να περπατήσει

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Την περασμένη Παρασκευή, η είδηση ότι ασθενής με παράλυση κατάφερε να περπατήσει κανονικά με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και συγκεκριμένα με τη βοήθεια ενός εμφυτεύματος στον εγκέφαλο του, που αποκατέστησε την επικοινωνία μεταξύ του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού, έκανε τον γύρο του κόσμου.

Σήμερα, έγινε γνωστό ότι μέλος της ερευνητικής ομάδας βιοιατρικής που έκανε το θαύμα στην Ελβετία ήταν και ένας Έλληνας επιστήμονας, ο ιατρός Αχιλλέας Λασκαράτος. 

Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, πριν 4 χρονιά βρέθηκε στην ομάδα μέσω προγράμματος και αποφάσισε να κάνει εκεί το διδακτορικό του. 

Όπως είπε ο κ. Λασκαράτος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η στιγμή που σηκώνεται και περπατά ένας παράλυτος άνθρωπος είναι πολύ συναισθηματική για όλους. «Κλαίγανε όλοι – η οικογένεια, ο ασθενής και οι γιατροί», δήλωσε ο κ. Λασκαράτος. 

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι στο μέλλον, ανάλογες επεμβάσεις, με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και να επαναφέρουν την κινητικότητα στα άνω άκρα και γενικότερα στα άτομα με παράλυση μετά από εγκεφαλικό ή σε άτομα με τη νόσο Πάρκινσον. 

Όσο για τον ίδιο, θα παραμείνει στο εξωτερικό για τα επόμενα χρόνια για να συνεχίσει την ειδίκευσή του στην Ελβετία ή στις ΗΠΑ. 

Εξέφρασε όμως και την επιθυμία του να «έρθουν έτσι τα πράγματα ώστε να επιστρέψει κάποια στιγμή στην Ελλάδα». 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το