Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Εντάλματα σύλληψης για παράτυπα δάνεια από Τ.Τ.

the roots web banners 06

Εντάλματα σύλληψης για παράτυπα δάνεια από Τ.Τ.
09.01.2014 | 08:37

Εντάλματα σύλληψης για παράτυπα δάνεια από Τ.Τ.

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Τουλάχιστον 10 έως 15 εντάλματα σύλληψηςσε βάρος γνωστών επιχειρηματιών, αλλά και πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, εξέδωσαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς για τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που αφορούν δικογραφία για τη χορήγηση επισφαλών δανείων.

Η υπόθεση που χειρίζεται ο ανακριτής διαφθοράς Γ. Ανδρεάδης, αφορά έλλειμμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να εντοπίστηκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βάσει στοιχείων της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, αλλά και του υλικού της έρευνας των εισαγγελέων Διαφθοράς, ενώ ελέγχονται και δάνεια με επισφαλείς και χαριστικούς όρους που είχαν χορηγηθεί από το Ίδρυμα. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ζημιά φέρεται να ξεπερνά τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ των προσώπων που πλέον αναζητούνται από την αστυνομία είναι δυο πρώην διοικητές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, γνωστός επιχειρηματίας (ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο νοσοκομείο), ένας αλλοδαπός εφοπλιστής, ενώ ήδη έχει συλληφθεί ένας εκ των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, το βράδυ της Τετάρτη συνελήφθησαν ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μάριος Βαρότσης και ο πρώην διοικητής του ΤΤΚλέων Παπαδόπουλος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, την έρευνα της υπόθεσης έκανε η εισαγγελέας του τμήματος Διαφθοράς κυρία Πόπη Παπανδρέου. 

Κατά τη Δικαιοσύνη η τράπεζα ζημιώθηκε με το ποσό των επισφαλών δανειοδοτήσεων κατά 500.000.000 ευρώ. 

Τα δάνεια χορηγήθηκαν την περίοδο 2006-2011, ήταν ύψους 200.000.000, αλλά αφορούν και την υπόθεση Καρούζου και άλλες 10 τράπεζες για 300.000.000 ευρώ.

Για την υπόθεση του ΤΤ πορίσματα έχει καταρτίσει και η Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και η Αρχή κατά του Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος. 

Τα πορίσματα, πάντως, δεν εντοπίζουν τις επισφάλειες, οι οποίες αναδεικνύονται από τη Δικαιοσύνη, ιδιαίτερα για τους επιχειρηματίες, που έχουν δώσεις εγγυήσεις με την προσωπική τους περιουσία. 

Το πόρισμα της ΤτΕ εντοπίζει ποια δάνεια ελήφθησαν από ορισμένους επιχειρηματίες, χωρίς να δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις.

Το σχετικό πόρισμα της Αρχής, αλλά και της Δικαιοσύνης κάνει λόγο για δάνεια ανεπίδεκτα είσπραξης. 

Συνολικά στην υπόθεση εκτιμάται ότι εμπλέκονται τουλάχιστον 20 άτομα.

Πηγή: Nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το