Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Τέμπη: Προφυλακιστέος ο επιθεωρητής του ΟΣΕ | Έριξε τις ευθύνες στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου

the roots web banners 06

Τέμπη: Προφυλακιστέος ο επιθεωρητής του ΟΣΕ | Έριξε τις ευθύνες στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου
31.03.2023 | 09:00

Τέμπη: Προφυλακιστέος ο επιθεωρητής του ΟΣΕ | Έριξε τις ευθύνες στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ, κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την χθεσινή, μαραθώνια απολογία του στον εφέτη ανακριτή.

Κατά την μαραθώνια απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ Δημήτρης Νικολάου, οποίος είχε αρμοδιότητα να ορίζει τις βάρδιες των σταθμαρχών, έριξε ευθύνες για τη τραγωδία στα Τέμπη και στον σταθμάρχη του Παλαιοφαρσάλου, στο πλαίσιο της έρευνας για τη μετωπική σύγκρουση στα Τέμπη.
 
Επίσης υποστήριξε ότι ο μοιραίος σταθμάρχης Λάρισας, που είναι επίσης προφυλακισμένος, μπορούσε να μείνει μόνος του σε βάρδια.
 
Η απολογία του επιθεωρητή του ΟΣΕ για τα Τέμπη
Σε υπόμνημα περίπου 100 σελίδων, στην απολογία του, ο επιθεωρητής, σύμφωνα με το Μega, φέρεται να υποστήριξε ότι εκείνος έβγαλε τις βάρδιες, αλλά τονίζει πως δεν ευθύνεται για το γεγονός ότι οι δύο από τους τρεις σταθμάρχες έφυγαν νωρίτερα από το πόστο τους, ούτε για την επαγγελματική τους κατάρτιση.
 
Μάλιστα, τόνισε ότι ο ίδιος πρότεινε το πρόγραμμα των βαρδιών, αλλά την τελική έγκριση έδινε ο διευθυντής κυκλοφορίας.
 
Ο επιθεωρητής φέρεται να έριξε ευθύνες και στον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου, καθώς, όπως υποστήριξε, είχε ευθύνη να ενημερώσει τους συναδέλφους του στη Λάρισα ότι το Intercity 62 είχε μία ώρα καθυστέρηση, για την οποία ο ίδιος λέει ότι δεν είχε λάβει γνώση, όπως μετέδωσε και ο ΣΚΑΪ.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το