Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Πήραν πίσω το μέτρο των 25 ευρώ

the roots web banners 06

Πήραν πίσω το μέτρο των 25 ευρώ
08.01.2014 | 08:22

Πήραν πίσω το μέτρο των 25 ευρώ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Τελειώνει προτού καν αρχίσει το μέτρο των 25 ευρώ για την εισαγωγή και τη νοσηλεία σε Δημόσια Νοσοκομεία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως έκανε γνωστό, θα υπάρξει επιβάρυνση 5 λεπτών σε κάθε πακέτο τσιγάρων.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε ο υπουργός Υγείας καταργούνται 3 εγκύκλιοι που προέβλεπαν την είσπραξη των 25 ευρώ, από τους ασθενείς για την εισαγωγή τους στο νοσοκομείο.

Από την Τετάρτη το μέτρο θα πάψει να ισχύει με βάση τη νέα εγκύκλιο που εκδόθηκε, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός, μετά τη συνάντηση που είχε με στελέχη του ΠΑΣΟΚ. 

"Βρέθηκε ισοδύναμο μέτρο από το υπουργείο Οικονομικών και είναι η επιβολή επιπλέον 5 λεπτών σε κάθε πακέτο τσιγάρων ή καπνού, φόρος υπέρ του ΕΣΥ", ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης που εξήγησε ότι μετά την εξέλιξη αυτή δεν υπάρχει λόγος να ισχύσει το εισιτήριο των 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο των 25 ευρώ είχε προκαλέσει την οξεία αντίδραση του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την απόσυρση του.

Με το μέτρο φέρεται να συμφώνησαν οι κύριοι Αντώνης Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος, οι οποίοι συναντήθηκαν το βράδυ της Τρίτης. 

Ειδική εγκύκλιος του Άδωνι Γεωργιάδη θα ενημερώνει τις διοικήσεις τον δημόσιων νοσοκομείων για κατάργηση του μέτρου του 25ευρου που είχε τεθεί σε ισχύ μέσα στις γιορτές.

Ο κ. Γεωργιάδης συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης με κλιμάκιο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κατέστησαν σαφή την αντίδραση τους.

Πηγές της Χαριλάου Τρικούπη έκαναν λόγο για "πολύ σημαντική εξέλιξη στο πλαίσιο της αρχικής μας απόφασης και της μάχης που δώσαμε".

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι αυτό δείχνει πως το 2014 μπορεί να είναι πραγματικά έτος κοινωνικής ευαισθησίας και αποκατάστασης των αδικιών. 

Τέλος ανέφεραν ότι αναμένεται να κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες σχετική νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή.

Αντιδράσεις

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς" -αντιδρώντας στο μέτρο που αποσύρθηκε- είχαν προαναγγείλει το διήμερο κλείσιμο του ταμείου.

Οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους ζητούσαν να υπάρξει "πλήρης και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό χωρίς προϋποθέσεις", σημειώνοντας ότι "οι εργαζόμενοι και ο λαός έχουμε τριπλοπληρώσει για την υγειονομική μας περίθαλψη, την ώρα της δουλειάς μας με τη φορολογία μας και με τις ασφαλιστικές μας εισφορές. Δεν θα πληρώσουμε ξανά την ώρα της ανάγκης".

 

Πηγή: Nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

Digilust banner

 

youtube channel