Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ζητά απαντήσεις για την τραγωδία των Τεμπών με κοινοβουλευτικό «σφυροκόπημα»

banner roots

Ζητά απαντήσεις για την τραγωδία των Τεμπών με κοινοβουλευτικό «σφυροκόπημα»
14.03.2023 | 08:36

Ζητά απαντήσεις για την τραγωδία των Τεμπών με κοινοβουλευτικό «σφυροκόπημα»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σε κοινοβουλευτικό «σφυροκόπημα» προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να στριμώξει την κυβέρνηση και να υποχρεώσει τον Κώστα Καραμανλή να προσέλθει στη Βουλή και να δώσει απαντήσεις για την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών.

Μετά το μπλόκο από την κυβερνητική πλειοψηφία της κλήσης του παραιτηθέντος υπουργού Υποδομών και Μεταφορών στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπορίου, η Κουμουνδούρου έκανε ρελάνς ζητώντας την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου μπορεί να επιβάλλει ακόμη και η μειοψηφία την κλήση του Κώστα Καραμανλή και όχι μόνο.
 
Ζητά επίσης να καταθέσουν οι υφυπουργοί -που παραμένουν- Μιχάλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Καραγιάννης, ο Κωστής Χατζηδάκης που είχε συνάψει για λογαριασμό του Δημοσίου τη σύμβαση 10005/2007 για το σύστημα ελέγχου ETCS, η παρούσα και η προηγούμενη διοίκηση αν έχει αντικατασταθεί μετά το δυστύχημα των εταιρειών ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train και των εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Σταθμαρχών ΟΣΕ και των Μηχανοδηγών του ΟΣΕ.
 
Τι ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Γεραπετρίτη
Παράλληλα, με αίτημα όλης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να έρθουν στη Βουλή όλα τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων μεταξύ υπουργείου Μεταφορών και Hellenic Train.
 
Συγκεκριμένα, ζητούν από τον Γιώργο Γεραπετρίτη προσχέδια και σχέδια συμβάσεων, πρακτικά από τις συναντήσεις, αλληλογραφία, έγγραφα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επιστολές και κάθε τι άλλο που αφορά τις διαπραγματεύσεις των δύο μερών, οι οποίες μεσολάβησαν από την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας τον Απρίλιο του 2019 έως και την υπογεγραμμένη σύμβαση ΥΔΥ 2022 που κυρώθηκε στη Βουλή τον Ιούλιο του 2022, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του προσχεδίου της νέας σύμβασης ΥΔΥ που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.
 
«Τώρα είναι η ώρα να τεθούν οι ερωτήσεις και απαιτούνται απαντήσεις», έλεγαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορούσαν την κυβέρνηση πως «έχει εξαφανίσει τον πρώην υπουργό και τους υφυπουργούς και είχε το θράσος να ρωτά πού είναι ο Χρήστος Σπίρτζης».
 
Τηλεοπτική συνέντευξη Τσίπρα σήμερα
Στην Κουμουνδούρου δηλώνουν αποφασισμένοι να αποκρούσουν τις προσπάθειες διάχυσης ευθυνών και τη στρατηγική τού «Όλοι φταίμε» στις οποίες επιδίδεται, όπως λένε, η κυβέρνηση για να συγκαλύψει τις δικές της, και χωρίς κραυγές και ακρότητες να αναδείξουν τα λάθη και τις εγκληματικές παραλείψεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
 
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η σημερινή τηλεοπτική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, η οποία προκρίθηκε σε σχέση με την εισήγηση που υπήρχε για συνέντευξη Τύπου, καθώς θέλει να εστιάσει στο θέμα της τραγωδίας των Τεμπών και εκτός από την ανάδειξη των ευθυνών να προχωρήσει σε προτάσεις για την επόμενη μέρα στους σιδηροδρόμους, καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν πως είναι απαραίτητο να επαναλειτουργήσουν, ωστόσο πρέπει αυτό να γίνει εξασφαλίζοντας απόλυτη ασφάλεια για τους επιβάτες.
 
Πηγγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel