Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Επιτέθηκαν στον Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια

banner roots

Επιτέθηκαν στον Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια
11.03.2023 | 01:45

Επιτέθηκαν στον Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Επίθεση από ομάδα ατόμων δέχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης έξω από εστιατόριο στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, η ομάδα των ατόμων τον πλησίασε ενώ βρισκόταν στο εστιατόριο.

Κατόπιν, οι άγνωστοι τον προπηλάκισαν και ένα άτομο τον χτύπησε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταφέρθηκε για εξετάσεις στον «Ευαγγελισμό», όπου διαγνώστηκε με κάταγμα ρινικής χώρας και θα τοποθετηθεί νάρθηκας.

Στο νοσοκομείο σπεύδουν αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας.

ΜέΡΑ25: «Θρασύδειλη φασιστική επίθεση»

Ανακοίνωση για την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη εξέδωσε και το ΜέΡΑ25 κάνοντας λόγο για «θρασύδειλη φασιστική επίθεση» σημειώνοντας: «εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ»

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος πουεπισκέπτεται συχνά)   με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας  «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι. Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε. Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ.»

Μητσοτάκης: Η επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας

«Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση στον Γ.Βαρουφάκη και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας», αναφέρει με ανάρτησή του twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η επίθεση στον κ. Βαρουφάκη είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση και είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» αναφέρει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Οικονόμου: Στη δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί

Σε δήλωσή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι «στη δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας», προσθέτοντας ότι η αστυνομία «θα κάνει ό,τι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη. Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ό,τι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

ΣΥΡΙΖΑ: «Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ορίζει με τον νόμο της βίας πού θα κυκλοφορεί οποιοσδήποτε πολίτης»

Την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέσα από ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε απόψε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Αυτού του είδους οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας. 

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ορίζει με τον νόμο της βίας πού θα κυκλοφορεί οποιοσδήποτε πολίτης. 

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αρχές θα ερευνήσουν και θα εξιχνιάσουν άμεσα αυτή την άθλια ενέργεια.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Γιάννη Βαρουφάκη.»

Μάντζος: Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά

Την απερίφραστη καταδίκη του στην επίθεση που δέχθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στα Εξάρχεια εκφράζει μέσω Twitter ο Δημήτρης Μάντζος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ γράφει στην ανάρτησή του: «Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Γιάννη Βαρουφάκη».

«Η βία -ιδίως εκείνη που υποκρίνεται ότι έχει ”πολιτικό” περιεχόμενο- προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας. Ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής -από όπου κι αν προέρχεται- δεν θα περάσει», επισημαίνει ο κ. Μάντζος.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης

«Η απόλυτα καταδικαστέα, παρακρατική επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη επιβεβαιώνει δυστυχώς τις πρόσφατες καταγγελίες του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για τις ‘’κουκούλες που κουκουλώνουν τη δημοκρατία’’» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης

«Η ΝΔ υποσχέθηκε νόμο και τάξη αλλά έφερε ανασφάλεια και ασυδοσία, για να συνεχίσει την «άνομη» διακυβέρνηση της», αναφέρει η Ελληνική Λύση .

 

Πηγή: kathimerini.gr

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel