Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Τέμπη: Ασκήθηκαν νέες διώξεις σε τρία άτομα | Διώκονται ποινικά ο επιθεωρητής και δύο ακόμη σταθμάρχες

banner roots

Τέμπη: Ασκήθηκαν νέες διώξεις σε τρία άτομα | Διώκονται ποινικά ο επιθεωρητής και δύο ακόμη σταθμάρχες
09.03.2023 | 13:39

Τέμπη: Ασκήθηκαν νέες διώξεις σε τρία άτομα | Διώκονται ποινικά ο επιθεωρητής και δύο ακόμη σταθμάρχες

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Συμπληρωματική ποινική δίωξη ασκήθηκε για την τραγωδία στα Τέμπη σε τρία ακόμη άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κάδρο των υπευθύνων μπαίνουν ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες των σταθμαρχών, αλλά και οι δύο σταθμάρχες, που είχαν απογευματινή βάρδια εκείνη την ημέρα, πριν τον Βασίλη Σαμαρά και οι οποίοι έπρεπε να είναι στο πόστο τους έως τις 11 το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.
 
Τέμπη: Διώκονται ποινικά οι τρεις στους οποίους ασκήθηκε ποινική δίωξη
Η συμπληρωματική δίωξη αφορά την διατάραξη συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος και ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια σε βαθμό πλημμελήματος.
 
Ποινική δίωξη και στον επιθεωρητή που έχει ήδη τεθεί σε αργία
Ο επιθεωρητής στον οποίο ασκήθηκε σήμερα ποινική δίωξη για τα Τέμπη είναι ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για την κατάρτιση του προγράμματος βαρδιών. Εχει ήδη τεθεί σε αργία μετά το δυστύχημα όπως και ο ήδη προφυλακισμένος σταθμάρχης Λάρισας Βασίλης Σαμαράς. Είναι επίσης ο άνθρωπος ο οποίος μετά το δυστύχημα πήγε στο νοσοκομείο Βόλου και έλαβε ένα μήνα αναρρωτική άδεια. Την άδεια την ζήτησε από τον διευθυντή της νευροχειρουργικής ο οποίος δεν τον υπέβαλε σε εξετάσεις αλλά τον παρέπεμψε σε επιμελητή γιατρό ο οποίος και του υπέγραψε την άδεια. Και οι δύο γιατροί έχουν τεθεί σε αργία ενώ έχουν παραπεμφθεί και στο πειθαρχικό.
 
Ποινική δίωξη και στους δύο απογευματινούς σταθμάρχες που έφυγαν νωρίτερα
Ωστόσο, ποινική δίωξη ασκήθηκε και στους δυο απογευματινούς σταθμάρχες στον σταθμό της Λάρισας οι οποίοι μολονότι σχολούσαν στις 11 έφυγαν νωρίτερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κατάθεσή του ο ήδη προφυλακισμένος σταθμάρχης είχε πει ότι από τις 22:25 ήταν μόνος του.
 
Πηγή: 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το