Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Σύγκρουση τρένων: Ανασύρουν ανθρώπινα μέλη από τα συντρίμμια

the roots web banners 06

Σύγκρουση τρένων: Ανασύρουν ανθρώπινα μέλη από τα συντρίμμια
01.03.2023 | 08:52

Σύγκρουση τρένων: Ανασύρουν ανθρώπινα μέλη από τα συντρίμμια

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σύγκρουση τρένων: Οι πυροσβέστες έχουν στήσει ανθρώπινες «αλυσίδες» για τη μεταφορά των ανθρωπίνων μελών

Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίσσονται στο σημείο της σύγκρουσης των τρένων στη Λάρισα καθώς οι άνδρες της Πυροσβεστικής συνεχίζουν την επιχείρηση μέσα στα συντρίμμια και τις λαμαρίνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την απομάκρυνση των πρώτων τμημάτων των τρένων από τα γερανοφορα, οι πυροσβέστες εντόπισαν ανθρώπινα μέλη. Στη συνέχεια στήνοντας μια ανθρώπινη «αλυσίδα» τα μετέφεραν με μαύρες σακούλες στα ασθενοφόρα.

 
 
Μέχρι στιγμής έως και λίγο πριν τις 9 το πρωί είχαν μεταφερθεί σε ασθενοφόρα τέσσερις τέτοιες σακούλες με τα μακάβρια ευρήματα.
 

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση της πυροσβεστικής
trena-prwi-15trena-prwi-14
 

Τα ειδικά γερανοφόρα οχημάτα που επιχείρησαν στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, τα οποία έχουν ανατραπεί και στα οποία παρουσιάζεται η μεγαλύτερη δυσκολία απεγκλωβισμού έφτασαν λίγο πριν τις 7 το πρωί της Τετάρτης.

Λίγα λεπτά αργότερα ξεκίνησε με προσεκτικές κινήσεις ο γερανός να απομακρύνει τα πρώτα κομμάτια από την άμορφη μάζα που έχουν γίνει τα πρώτα δύο βαγόνια.

Βίντεο από την επιχείρηση

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα - Οι πρώτες πρωινές εικόνες

Παράλληλα, drone ελέγχουν από αέρος για να εντοπίσουν κάποιον ζωντανό ή κάποια σορό

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση

trena-prwi-5trena-prwi-4trena-prwi-3trena-prwi-2trena-prwi-1
 

Βίντεο με την άφιξη των γερανοφόρων

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής λίγο μετά τις 6 το πρωί της Τετάρτης ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 32.

sygkrousi-trenon03sygkrousi-trenon02sygkrousi-trenon01
 
Από τους 85 τραυματίες που είχαν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, παραμένουν για νοσηλεία οι 53, ενώ οι υπόλοιποι έχουν αποχωρήσει.

Η Ελληνική Αστυνομία με τον ιατροδικαστή, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης στο Γενικό νοσοκομείο Λάρισας όπου μεταφέρονται οι σοροί. Στο νοσοκομείο, βρίσκονται αξιωματικοί της Αστυνομίας μαζί με ειδικούς ψυχολόγους, προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία και να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τους συγγενείς των θυμάτων.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το