Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Debate Οικονόμου-Τσαπανίδου: Έμεινε τελικά η φράση «Η θάλασσα δεν έχει σύνορα»

banner roots

Debate Οικονόμου-Τσαπανίδου: Έμεινε τελικά η φράση «Η θάλασσα δεν έχει σύνορα»
24.02.2023 | 08:44

Debate Οικονόμου-Τσαπανίδου: Έμεινε τελικά η φράση «Η θάλασσα δεν έχει σύνορα»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σο πρώτο debate μεταξύ των εκπροσώπων της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τέθηκαν ερωτήματα μόνο από τους δημοσιογράφους αλλά είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και ο ένας στον άλλο.

Το πρώτο debate ενόψει των εκλογών 2023 έγινε χθες στην ΕΡΤ, ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου και την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου.
 
Στην τελική ευθεία πριν από τις εκλογές, καθώς οι αποφάσεις του πρωθυπουργού «κλείδωσαν» για τις 9 Απριλίου, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης διασταύρωσαν τα ξίφη τους.
 
Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και τα εθνικά, όπως η φύλαξη των ελληνικών συνόρων, όπου σημειώθηκε και to «highlight» της τηλεμαχίας που κάνει από χθες το βράδυ τον γύρο στα social media.
 
Δικαίωση Οικονόμου για τα θαλάσσια σύνορα και με τη... «σφραγίδα» της Google
Στην ενότητα των μεταξύ τους ερωτήσεων, ο κ. Οικονόμου ρώτησε την κ. Τσαπανίδου αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σκοπό να γκρεμίσει τον φράκτη στον Έβρο, καθώς έχουν υπάρξει τοποθετήσεις στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κατασκευής του. Ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως η θάλασσα έχει σύνορα, σε αντίθεση με όσα είχε δηλώσει ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ το 2015.
 
Η κ. Τσαπανίδου με στόμφο απάντησε ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει κάνει ποτέ τη δήλωση «Η θάλασσα δεν έχει σύνορα»: «Θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ κ. Οικονόμου όπως και όλους όσοι μας παρακολουθούν να κάνουν μία αναζήτηση στο Google, να βάλουν 'η θάλασσα δεν έχει σύνορα Αλέξης Τσίπρας' και να ακούσουν όλη τη δήλωση διότι δεν είναι αυτό το απόσπασμα το οποίο πιάσατε εσείς αυτό που είχε πει τότε ο τότε πρωθυπουργός ο κύριος Τσίπρας. Είναι εντελώς διαφορετικό αυτό που είπε καμία σχέση με αυτό που λέτε εσείς. Παρακαλώ λοιπόν γκούγκλαρετε για να την ακούσετε όλη τη και να βγάλετε συμπέρασμα».
 
Η «Ομάδα Αλήθειας» γκούγκλαρε και αποκάλυψε πως η δήλωση του κ. Τσίπρα εκθέτει την κ. Τσαπανίδου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε αναφέρει από το βήμα της ΔΕΘ: «Μας κατηγορούν ότι ανοίξαμε τα σύνορα. Ποια σύνορα; Έχει η θάλασσα σύνορα και δεν το ξέραμε;».
 
 
Οποιοσδήποτε χρήστης του internet, αν επιχειρήσει -σε οποιαδήποτε μηχανή αναζήτησης- να γράψει τις λέξεις «Τσίπρας», «θάλασσα», «σύνορα» με οποιαδήποτε σειρά, θα του εμφανιστεί το εν λόγω βίντεο.
 
Έντονη ήταν και η αντίδραση της ΝΔ για το σχετικό θέμα:
 
«Εδώ η δήλωση του κ. Τσίπρα, για να την ακούσει και πάλι ο ελληνικός λαός.
 
Εμείς πάντως έχουμε βγάλει συμπέρασμα για τον ΣΥΡΙΖΑ:
Είστε αδιόρθωτοι».
 
 
Οι τοποθετήσεις του Γιάννη Οικονόμου
Ο κ. Οικονόμου είπε αρχικά ότι «ο κόσμος θα συγκρίνει το έργο των δυο κυβερνήσεων και θα αποφασίσει», ξεκινώντας την τηλεμαχία με την Πόπη Τσαπανίδου στην ΕΡΤ.
 
Ο κ. Οικονόμου είπε ότι οι ενισχύσεις που δόθηκαν στου πολίτες τους στήριξαν και προήλθαν από το μέρισμα της ανάπτυξης και όχι από την υπερφορολόγηση. Προσέθεσε ότι με την πολιτική της κυβέρνησης ενισχύονται οι πολλοί με επιλογές που δεν εξέθεσαν τη χώρα στις αγορές και οι ενισχύσεις δόθηκαν για να σταθεί η χώρα μπροστά στο μεγαλύτερο κοκτέιλ κρίσης που γνώρισε ποτέ η χώρα.
 
«Οι λόγοι που λέμε στους νέους να ψηφίσουν τη ΝΔ»
Στο ερώτημα «γιατί να ψηφίσει ένας 17χρονος τη ΝΔ» ο κ. Οικονόμου μεταξύ άλλων είπε: «Γιατί λέμε ότι αξίζει να δικαιούται να ζει σε μια ευημερούσα χώρα να διεκδικήσει να ζήσει όπως προσδοκά αυτός και οι γονείς του. Αυτό προσπαθεί να κάνει η ΝΔ για τη νέα γενιά σε όλα τα επίπεδα όπως στην Παιδεία αποδίδοντας δωμάτια στις εστίες και βιβλιοθήκες στους φοιτητές . Λέμε να δίνεται η δυνατότητα να συνδέεται το πανεπιστήμιο με τα ξένα πανεπιστήμια, λέμε να φέρουμε το κράτος πιο κοινά στην τεχνολογία και να φέρουμε επενδύσεις, λέμε να φροντίζουμε να βρίσκει σπίτι η νέα γενιά, λέμε να ζει σε μια πατρίδα πρωταγωνιστή. Γιαυτό του λέμε να ψηφίσει ΝΔ».
 
«Αναλάβαμε δράση για να ρίξουμε φως στο θέμα των παρακολουθήσεων»
Στο ερώτημα εάν η ΝΔ έκανε ότι μπορούσε για να χυθεί φως στην υπόθεση παρακολουθήσεων, ο κ. Οικονόμου είπε ότι η υπόθεση αυτή «δοκίμασε τις αντοχές των θεσμών» και τόνισε ότι «δεν κρυφτήκαμε, αναλήφθηκε πολιτική ευθύνη, υπήρξαν παραιτήσεις, και αλλάξανε πράγματα στην ΕΥΠ, και δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να μην μείνει καμία σκιά. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος και όχι να επιδιώκουμε εντυπώσεις πριν την δικαστική διερεύνηση. Επισήμανε πως όταν «εργαλειοποιήθηκαν οι θεσμοί» κατέληξαν σε υποθέσεις, «όπως της κυρίας Σαββαΐδου που κατηγορήθηκε και στη συνέχεια η χώρα μας τιμωρήθηκε με πρόστιμο από το ευρωπαϊκό δικαστήριο, την υπόθεση Νοβάρτις που κανείς τελικά δεν παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη. Η δημοκρατία έχει κανόνες. Όταν βγουν όλα από το σκοτάδι τότε θα δει ο κόσμος τι ακριβώς ήταν αυτή η υπόθεση».
 
Για τα έργα στην περιφερειακή Ελλάδα
Για την περιφερειακή Ελλάδα ο κ. Οικονόμου είπε ότι εξελίσσεται ένα μοναδικό έργο επενδύσεων στην περιφέρεια και ότι στην Τρίπολη γίνεται επένδυση της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας, και στο Κιλκίς μεγάλη επένδυση από επιχείρηση με μπαταρίες. «Θα μειώνονται οι ανισότητες στην περιφέρεια με την κυβέρνηση αυτή. Η προηγούμενη κυβέρνηση όχι ανάπτυξη δεν έφερε αλλά όταν η Ευρώπη είχε 1,5% ανάπτυξη εδώ είχαμε 0,5%».
 
«Για εμάς εκτός από τη στεριά, σύνορα έχει και η θάλασσα»
Ο κ. Οικονόμου κάλεσε την κ.Τσαπανίδου να τον συνοδεύσει-όπως είπε- σε πολλά μέρη της χώρας που γίνονται επενδύσεις από το εξωτερικό «για να δείτε τι σημαίνει ανάπτυξη στην πράξη». «Εδώ και πολύ καιρό επιχειρείται ένας αχταρμάς από το ΣΥΡΙΖΑ» είπε. Για τα θέματα διαφθοράς σημείωσε ότι «η ουσία είναι πως η κυβέρνηση αυτή δεν κρύβει κανένα πρόβλημα, Το ζήτημα δεν είναι μόνο πως μηδενίζεις τη διαφθορά αλλά πως την αντιμετωπίζεις. Εμείς αντιδρούμε άμεσα κάνουμε παρεμβάσεις που δεν υπήρχαν στο παρελθόν, όπως στις περιπτώσεις της κ.Γεροβασίλη ή του κ. Φλαμπουράρη». Κάλεσε παράλληλα την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει εάν το κόμμα της «θα γκρεμίσει τον φράχτη του Έβρου ή όχι» λέγοντας ότι «για εμάς εκτός από τη στεριά, σύνορα έχει και η θάλασσα».
 
«Τον ΣΥΡΙΖΑ τον ενδιαφέρει η διαιώνιση των προβλημάτων»
Ο κ. Οικονόμου είπε πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τα προβλήματα του κόσμου κυκλοφορώντας ανάμεσα στην κοινωνία. «Για μας η πολιτική είναι λύση προβλημάτων, και αυτή είναι η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ που τον ενδιαφέρει η διαιώνιση των προβλημάτων» είπε ο κ.Οικονόμου. Σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται πάντα ανάμεσα στην κοινωνία, και έχει επισκεφθεί πολλά μέρη της χώρας και ότι η πολιτική της κυβέρνησης δίνει μέρισμα στον πολίτη.
 
«Με ενισχυμένη αναλογική θα πετύχουμε αυτοδυναμία»
Στο θέμα συνεργασιών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις είναι προϋπόθεση για να ανταπεξέλθει η χώρα στις προκλήσεις που έχει μπροστά της. «Αν καταφέραμε όσα πετύχαμε μεσούσης της κρίσης αυτής, φανταστείτε τι έχει να πετύχει η χώρα. Μας περιμένει κοσμογονία επενδύσεων και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία. Που σημαίνει να μην είναι υπονομευμένη από μια ασυνάρτητη πολιτική και τυχοδιωκτική συμμαχία, χωρίς να έχουμε καμία πρόταση ουσιαστική» είπε ο κ. Οικονόμου.
 
«Πιστεύουμε στις σταθερές κυβερνήσεις» και τόνισε ότι «με ενισχυμένη αναλογική θα πετύχουμε αυτοδυναμία, κάτι που όλοι το πιστεύουν. Την ώρα της εισβολής στον Έβρο το 2020 φαντάζεστε να μην υπήρχε ένας ισχυρός πρωθυπουργός αλλά να έπρεπε να γίνουν συνεννοήσεις με άλλους; Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση» πρόσθεσε.
 
Για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης
Σχετικά με τις πιθανές συνεργασίες και το εάν η ΝΔ αποδεχτεί πιθανή πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη για συγκυβέρνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ.Οικονόμου απάντησε ότι η ΝΔ θα επιδιώξει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. «Αυτός πιστεύουμε ότι είναι ο τρόπος για να συνεχίσει ο τόπος να πηγαίνει μπροστά. Δεν το κρύψαμε. Ο δικός μας πήχης δεν είναι ο ανεπάρκεια των άλλων». Προσέθεσε ότι ο πρωθυπουργός έχει πει ότι στο περιβάλλον της ενισχυμένης αναλογικής η ΝΔ θα πάρει αυτοδυναμία «δεν είπε ότι θα κάνουμε εκλογές μέχρι να γίνουμε αυτοδύναμοι. Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι τάχα εμείς νοιαζόμαστε για τους λίγους» και αναρωτήθηκε: «Πόσο ταξικό είναι άραγε να βρίσκουν μεροκάματο μετά από 8 χρόνια εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας; πόσο ταξικό είναι να παίρνεις χρήματα από τα διυλιστήρια για να στηρίζεις το εισόδημα των πολιτών;».
 
Ο κ. Οικονόμου επισήμανε στην κ.Τσαπανίδου ότι δεν έχει γίνει καμία πολιτική αποτίμηση από τον ΣΥΡΙΖΑ για ποιον λόγο αποδοκιμάστηκε το 2019 από τον κόσμο.
 
Ο Γιάννης Οικονόμου απαντά στη Πόπη Τσαπανίδου
Απαντώντας σε ερώτηση της κ.Τσαπανίδου για τις υποκλοπές και τι θα έκανε η ΝΔ εάν ήταν ο κ.Τ σίπρας πρωθυπουργός και έλεγε όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Δεν θα μπορούσε ποτέ ο κ.Τσίπρας να δώσει την ίδια απάντηση, δεν θα μπορούσε να απαντήσει θεσμικά, κάποιος που είχε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης κάποιον που είναι υπόδικος στο Ειδικό Δικαστήριο όπως και ο υπουργός του για τον Τύπο. Ο πρωθυπουργός που κρέμασε στα μανταλάκια τους αντιπάλους του χωρίς κανένα στοιχείο, ποτέ δεν θα μπορούσε να δώσει απάντηση».
 
Οι τοποθετήσεις της Πόπης Τσαπανίδου
Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι επί κυβέρνησης του κόμματός της, είχε προστατευτεί η πρώτη κατοικία και «αυτό το ξέρουν οι πολίτες και ο πρωθυπουργός στην Βουλή».
 
Για προστασία της πρώτης κατοικίας
«Ο πτωχευτικός νόμος της ΝΔ άλλαξε το πεδίο ώστε να μην υποχρεώνονται οι τράπεζες και τα funds σε διακανονισμό με τους ιδιοκτήτες. Εμείς ζητάμε η κυβέρνηση να αναστείλει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι τις εκλογές ώστε να προστατευθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά που έχουν μεγάλη ανάγκη. Αμέσως μετά ο ΣΥΡΙΖΑ θα θεσπίσει νόμο που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία και θα προβλέπει διαπραγμάτευση και δικαστική προστασία του δανειολήπτη», είπε η κα. Τσαπανίδου.
 
Για παρακολουθήσεις και αποχή ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή
Η Πόπη Τσαπανίδου τόνισε πως το θέμα των παρακολουθήσεων είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς αφορά την δημοκρατία, ενώ εξήγησε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετέχει στην «νομοπαρασκευαστική διαδικασία στην Βουλή». Όπως είπε, «ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής για ένα πολύ σημαντικό θέμα, για το θέμα των παρακολουθήσεων. Ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε την μισή Ελλάδα. Δεν έδωσε απαντήσεις στην Βουλή: γιατί παρακολουθούσε, αν παρακολουθεί ακόμη, τι έγινε το υλικό των παρακολουθήσεων. Η αποχή από τις ψηφοφορίες στην Βουλή είναι κίνηση υψηλού συμβολισμού και σπουδαιότητας. Είναι σημαντικά τα θέματα της οικονομίας και της ακρίβειας, αλλά το θέμα των παρακολουθήσεων και της ποιότητας της δημοκρατίας μας αφορά όλους, αν συνέβαινε σε άλλη χώρα η κυβέρνηση θα είχε πέσει». Απευθυνόμενη προς τον Γιάννη Οικονόμου είπε ότι «αν ήταν στην θέση του πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας θα τον είχατε κρεμάσει στο Σύνταγμα».
 
Επιμένει σε debate Τσίπρα-Μητσοτάκη
Στη συνέχεια η κα. Τσαπανίδου επανέλαβε την πρόκληση-πρόσκληση για debate μεταξύ Τσίπρα-Μητσοτάκη, ενώ απαντώντας στον Γιάννη Οικονόμου είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε την χώρα από την κρίση και πρόσφερε την δυνατότητα στην κυβέρνηση της ΝΔ να ασκεί οικονομική πολιτική με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις.
 
«Ο Τσίπρας δεν είπε ποτέ ότι 'η θάλασσα δεν έχει σύνορα'»
Σε ερώτηση για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό η κ. Τσαπανίδου απάντησε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε ποτέ ότι 'η θάλασσα δεν έχει σύνορα' και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς εύκολα εάν ανατρέξει στο google και βρει την ακριβή δήλωση». Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «η εικόνα ότι εμείς θα αφήσουμε τα σύνορα δεν είναι αληθινή. Και φράχτης στον Έβρο υπήρχε επί ΣΥΡΙΖΑ και διαχειριστήκαμε μία αδιανόητη κατάσταση με την εισροή προσφύγων και μεταναστών. Φυσικά και θα προστατεύσουμε την χώρα, η ασφάλεια είναι υψηλή προτεραιότητα, ούτε θα γκρεμίσουμε φράχτες, αλλά θα σεβαστούμε τους ανθρώπους αυτούς και θα κάνουμε το θέμα, ευρωπαϊκό θέμα».
 
Γιατί ο λαός να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ;
Στο ερώτημα γιατί να ξαναψηφίσει ο λαός ΣΥΡΙΖΑ, η Πόπη Τσαπανίδου είπε: «Ο κόσμος είδε το αποτέλεσμα της προσπάθειας στην πρώτη διακυβέρνηση. Παραλάβαμε μία χώρα διαλυμένη, είχαμε την Τρόικα πάνω από το κεφάλι μας, φέραμε αποτέλεσμα, ρυθμίσαμε το χρέος, βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια, φροντίζοντας το σύνολο της κοινωνίας. Ακολούθως το πρόγραμμά μας βασίζεται σε διαφορετικές προτεραιότητες από του κ. Μητσοτάκη που ευνοεί τους λίγους και ισχυρούς».
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μίλησε ποτέ για αμφισβήτηση εκλογικού αποτελέσματος»
Σε ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μίλησε ποτέ για αμφισβήτηση εκλογικού αποτελέσματος, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Μου κάνει εντύπωση η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να μιλήσει για ένα τέτοιο θέμα, και αναρωτιέμαι γιατί το κάνει. Ίσως τον ενοχλεί η συζήτηση για τις εταιρείες χειραγώγησης του εκλογικού κοινού και έχουν πελάτη το κόμμα του».
 
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές»
Για το αν υπάρχει το ενδεχόμενο κυβέρνησης με τη ΝΔ η κ. Τσαπανίδου είπε: «Οι διαφορές μας με τη ΝΔ είναι χαοτικές, η ΝΔ ευνοεί τους λίγους και ισχυρούς και ενδιαφέρεται για τη μεσαία τάξη και τους ασθενέστερους όταν μοιράζει κουπόνια, με χρήματα που εξασφαλίζει από την φορολογία». Η Πόπη Τσαπανίδου εξέφρασε την «βεβαιότητα» του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα κερδίσει τις εκλογές και θα σχηματίσει κυβέρνηση από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση. Αν είμαστε δεύτερο κόμμα δεν θα βγαίνουν τα κουκιά για να κάνουμε κυβέρνηση. Όμως θα είμαστε πρώτο κόμμα και θα σχηματίσουμε προοδευτική κυβέρνηση».
 
Η κα Τσαπανίδου άσκησε κριτική στις «επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης» προσθέτοντας ότι «οι πολλές εκλογές σημαίνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης εκβιάζει την ψήφο».
 
Η Πόπη Τσαπανίδου είπε μεταξύ άλλων ότι «οι άνθρωποι αναρωτιούνται αν θα βγάλουν τον μήνα καθώς το εισόδημα τους φθάνει μέχρι τις 18. Ο πολίτης αναρωτιέται αν θα μπορεί να πιει καφέ χωρίς να κινδυνεύει να δεχθεί καμία σφαίρα, οι νέοι άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν στο παιδικό δωμάτιο».
 
Η Πόπη Τσαπανίδου απαντά στον Νίκου Οικονόμου
Απαντώντας στον Γιάννη Οικονόμου ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα ίδια πρόσωπα και την ίδια πολιτική εδώ και πολλά χρόνια και αρνείται να αλλάξει», η Πόπη Τσαπανίδου είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει, φάνηκε στα ψηφοδέλτια που παρουσίασε όπου υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα και θα φανεί και στη συνέχεια μέχρι τις εκλογές». Ακολούθως κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να κάνει πολιτική δολοφονία» και πρόσθεσε: «Κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα δεινά της χώρας, σαν να άρχισε η ιστορία της χώρας το 2015 και να μην παρέλαβε μία χρεοκοπημένη χώρα».
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel