Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ανδρουλάκης: «Την πρώτη Κυριακή δεν θα έχουμε ούτε Τσίπρα, ούτε Μητσοτάκη -Θα έχουμε ΠΑΣΟΚ και δημοκρατική παράταξη»

banner roots

Ανδρουλάκης: «Την πρώτη Κυριακή δεν θα έχουμε ούτε Τσίπρα, ούτε Μητσοτάκη -Θα έχουμε ΠΑΣΟΚ και δημοκρατική παράταξη»
22.01.2023 | 09:34

Ανδρουλάκης: «Την πρώτη Κυριακή δεν θα έχουμε ούτε Τσίπρα, ούτε Μητσοτάκη -Θα έχουμε ΠΑΣΟΚ και δημοκρατική παράταξη»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Πυρά κατά του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία του απόψε στη Χαλκίδα.

«Οι κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας κακοποίησαν τις λέξεις "πρόοδος" και "σταθερότητα"» τόνισε, αναφέροντας ότι «δεν είναι πρόοδος το ταγκό με τον Καμμένο, ο έλεγχος των αρμών της εξουσίας, οι παρεμβάσεις στις ανεξάρτητες αρχές, η φορολογική αφαίμαξης της μεσαίας τάξης, η φυγή των νέων στο εξωτερικό και η μη διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης ως εργαλείου για την κοινή προκοπή. Δεν είναι πρόοδος το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που οικοδόμησε ο Παρασκευάς Αυγερινός με τον Γιώργο Γεννηματά, να αποδομείται καθημερινά από τον κ. Μητσοτάκη».
 
«Δεν θα έχουμε ούτε Τσίπρα, ούτε Μητσοτάκη- Θα έχουμε ΠΑΣΟΚ και δημοκρατική παράταξη»
Ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν ισχυρό, διψήφιο ποσοστό «για να έχετε και πρόοδο και σταθερότητα από την πρώτη Κυριακή» και συμπλήρωσε: «Το μάθαμε πια το κόλπο του ψεύτη βοσκού, που φώναζε: "Λύκος, λύκος". Έτσι, και ο κ. Μητσοτάκης λέει: "Τσίπρας, Τσίπρας". Αλλά δεν θα έχουμε ούτε Τσίπρα, ούτε Μητσοτάκη. Θα έχουμε ΠΑΣΟΚ και δημοκρατική παράταξη».
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής πύκνωσε τα πυρά του κατά του Αλέξη Τσίπρα σχολιάζοντας πρόσφατη αναφορά του περί δύο πόλων. Της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. «Mετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης, λέει ο κ. Τσίπρας ότι οι πόλοι είναι δύο: Η πρόοδος και η Δεξιά. Και η Ακροδεξιά πού είναι; Γιατί, εμείς θυμόμαστε ότι πέντε χρόνια κυβερνούσε με την Ακροδεξιά. Κάποιοι νομίζουν ότι είμαστε αμνήμονες. Δεν ξεχάσαμε ότι πήραμε μία χρεοκοπημένη Ελλάδα από τον κ. Καραμανλή».
 
« Δεν ξεχάσαμε ότι είπαμε την αλήθεια στον λαό. Δεν ξεχάσαμε ότι Σαμαράς και Τσίπρας, μαζί, κορόιδεψαν τον λαό για να πάρουν την καρέκλα της εξουσίας», παρατήρησε ο κ. Ανδρουλάκης ενω προσδιόρισε το διακύβευμα των εκλογών: «Είναι η ευκαιρία να δείξουμε έναν άλλο δρόμο πολιτικού ήθους στις επόμενες εκλογές. Ή θα διατηρηθούν οι συσχετισμοί που βυθίζουν στην απόγνωση τις δημιουργικότερες δυνάμεις της κοινωνίας μας ή θα τους αλλάξουμε λυτρώνοντας τη μεσαία τάξη και την νέα γενιά από τον συμβιβασμό με την μετριοκρατία και την παρακμή».
 
Ο Μητσοτάκης «φοβάται να μη χάσει την καρέκλα του»
Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έμεινα χωρίς κραυγές στον ευρωπαϊκό θεσμικό δρόμο: της ελληνικής δικαιοσύνης, του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Βουλής των Ελλήνων.
 
Τώρα, λοιπόν, αυτοί που μου έλεγαν "γιατί δεν πας να ενημερωθείς παράνομα", απαγορεύουν τη νόμιμη ενημέρωση του κ. Ράμμου στην ελληνική Βουλή. Τι φοβούνται λοιπόν; Τι φοβάται ο κ. Μητσοτάκης και απαγορεύει στον επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής να πάει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και να πει τι βρήκε κατά την έρευνά του;» αναρωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης. 
 
«Θράσος του ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για θέματα κράτους δικαίου»
Προσέθεσε ότι «αυτή η υπόθεση αποδεικνύει περίτρανα ότι με τον κ. Μητσοτάκη έχουμε δύο διαφορετικούς φόβους. Αυτός φοβάται να μη χάσει την καρέκλα του και εγώ φοβάμαι πού θα οδηγήσει τη χώρα αυτή η αυταρχική κουλτούρα διακυβέρνησης», ενώ κατέκρινε τη διαφορετική στάση που κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Έχουν αυτοί θράσος να μιλούν για θέματα κράτους δικαίου.
 
Αυτοί που έλεγαν ότι δεν κέρδισαν μόνον την κυβέρνηση αλλά θα κερδίσουν και την εξουσία. Δεν περιμένουμε κανέναν δικηγόρο από τον κ. Πολάκη που ο ίδιος κατακεραύνωνε, όπως σήμερα η Δεξιά, τις ανεξάρτητες αρχές που δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.
 
Ως προς τις πρόσφατες αποκαλύψεις του επιχειρηματία Καλογρίτσα, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: « Ο κ. Τσίπρας είχε αντ' αυτού τον κολλητό του. Αυτόν που ως αρμόδιος υπουργός, δεν μοίραζε τελικά μόνο άδειες αλλά και τις μετοχές των καναλιών στους φιλικούς προς τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρηματίες. Αυτό δεν είναι σταθερότητα, δεν είναι προοπτική, δεν είναι το πολιτικό ήθος που χρειάζεται ο ελληνικός λαός για να γυρίσει η χώρα σελίδα».
 
Τέλος, για τη συνεχιζόμενη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις από τις επιθετικές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έψεξε τη στάση Πόντιου Πιλάτου που υιοθετεί ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ. «Δεν χρειαζόμαστε Πόντιους Πιλάτους όταν ο γείτονας καταπατά το Διεθνές Δίκαιο. Οραματιζόμαστε την ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια. Γιατί, τα σύνορά μας δεν είναι μόνο σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά και σύνορα Ευρώπης-Τουρκίας», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel