Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Σοκ με τη νέα υπόθεση ψευτογιατρού: Πουλούσε θεραπείες-ενέσεις για 20.000, οδήγησε πέντε ανθρώπους στον θάνατο

banner roots

Σοκ με τη νέα υπόθεση ψευτογιατρού: Πουλούσε θεραπείες-ενέσεις για 20.000, οδήγησε πέντε ανθρώπους στον θάνατο
20.01.2023 | 09:16

Σοκ με τη νέα υπόθεση ψευτογιατρού: Πουλούσε θεραπείες-ενέσεις για 20.000, οδήγησε πέντε ανθρώπους στον θάνατο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Νέα περίπτωση ψευτογιατρού ήρθε στο φως της δημοσιότητας, μετά από καταγγελίες.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι οδηγήθηκαν στον θάνατο, καθώς πείστηκαν από τον 66χρονο Τ.Δ., φυσικοθεραπευτή που φέρεται να παρουσιαζόταν ως νευρολόγος, να διακόψουν τη θεραπεία που ακολουθούσαν καθώς έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας, προκειμένου να ακολουθήσουν μια υποτιθέμενη πρωτοποριακή θεραπεία με βλαστοκύτταρα, φυσικά με το αζημίωτο.
 
Άμεσος συνεργάτης του φέρεται να ήταν ο 72χρονος F.U.K.H., Γερμανός ιατρός γενικής ιατρικής.
 
Η δράση του ψευτογιατρού φέρεται να διήρκεσε χρόνια. Η... αρχή του τέλους ωστόσο για τον 66χρονο και τον 72χρονο συνεργό του έγινε έπειτα από καταγγελία συγγενικού προσώπου ασθενούς που απεβίωσε, το 2020.
 
Ο «μύθος» του ψευτογιατρού και οι ενέσεις των 20.000 ευρώ
Η έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης ήταν πολυετής.
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 66χρονος είχε καταφέρει να χτίσει έναν μύθο γύρω από το όνομά του, με αποτέλεσμα οι ασθενείς, στους οποίους υποσχόταν πλήρη ίαση, να του δείχνουν τυφλή εμπιστοσύνη. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις μερικοί από αυτούς τον σύστηναν και σε άλλους, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους σε αυτόν.
 
Η… πρωτοποριακή αυτή θεραπεία γινόταν ενέσεις οι οποίες κόστιζαν από 15.000 έως 20.000 ευρώ, ενώ κάποιοι είχαν δώσει ακόμα και πάνω από 100.000 ευρώ, με αποτέλεσμα τα κέρδη που είχε καταφέρει να αποκομίσει να αγγίζουν το 1 εκατομμύριο ευρώ.
 
Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα φιαλίδια με τα πεπτίδια… ταξίδευαν ακόμα και μέσα σε παγοκύστες με ΚΤΕΛ.
 
Πελατολόγιο 300 ατόμων
Είχε καταφέρει να «χτίσει» ένα πελατολόγιο περίπου 300 ατόμων, ενώ μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε για απάτη και ανθρωποκτονία κατά συρροήν, τα θύματά του ανέρχονται περίπου σε 15, από διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας όπως τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τα Γιάννενα, αλλά και από νησιά.
 
Εντόπιζε κυρίως ανθρώπους που βρίσκονταν στο τελευταίο στάδιο της ασθένειάς τους, οι οποίοι όχι μόνο δεν έβλεπαν βελτίωση στην κατάσταση της υγείας τους, αντιθέτως επιδεινωνόταν, με τους ίδιους και τις οικογένειές τους να ζουν έναν Γολγοθά.
 
Γινόταν «καπνός» με τα χρήματα των ασθενών
Όταν κάποιοι από τους ασθενείς ή τους συγγενείς τους αντιλαμβάνονταν πως κάτι δεν πήγαινε καλά και ζητούσαν τα χρήματά τους πίσω, εκείνος εξαφανιζόταν, ενώ κάποιοι φέρονται να δέχτηκαν ακόμα και απειλές.
 
Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι ασθενείς που έπεσαν θύματά του είναι πολύ περισσότεροι, και γι' αυτό αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητάς τους, προκειμένου όσοι τον αναγνωρίσουν να τον καταγγείλουν.
 
Πρόκειται για νέα υπόθεση που συγκλονίζει, μετά τη δράση του ψευτογιατρού που συστηνόταν ως Dr Kontos και κατηγορήθηκε για 12 ανθρωποκτονίες καρκινοπαθών και 14 απόπειρες.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel