Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>ΑΑΔΕ: Ενημέρωση πριν το πρόστιμο για μη διαβίβαση στοιχείων από ταμειακές

banner roots

ΑΑΔΕ: Ενημέρωση πριν το πρόστιμο για μη διαβίβαση στοιχείων από ταμειακές
05.11.2022 | 07:19

ΑΑΔΕ: Ενημέρωση πριν το πρόστιμο για μη διαβίβαση στοιχείων από ταμειακές

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Ειδοποίηση για τη μη διαβίβαση στην ΑΑΔΕ στοιχείων από τις ταμειακές μηχανέςθα λαμβάνουν όσες επιχειρήσεις είναι υπόχρεες σε χρήση του Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού (ΦΗΜ) αλλά δεν έχουν προχωρήσει στην ενέργεια αυτή.

Συγκεκριμένα, με κοινή απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργου Πιτσιλή, ορίζεται ότι όσες επιχειρήσεις είναι υπόχρεες σε χρήση Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού (ΦΗΜ) και δεν έχουν διαβιβάσει στην ΑΑΔΕ στοιχεία λιανικής από τις 31.10.2022 έως τις 30.11.2022, λαμβάνουν, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ειδοποίηση για μη διαβίβαση, η οποία αναρτάται στην εφαρμογή e-Κοινοποιήσεις της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr). Στην ειδοποίηση αναγράφεται αναλυτικά κάθε ΦΗΜ από τον οποίο δεν έχουν διαβιβαστεί στοιχεία λιανικής στην ΑΑΔΕ.

Περιθώριο συμμόρφωσης

Με την ειδοποίηση αυτή, οι υπόχρεοι καλούνται να συμμορφωθούν με την υποχρέωση διαβίβασης, εντός προθεσμίας 10 ημερών από την ημέρα της αποστολής της.

Σε περίπτωση εμπρόθεσμης συμμόρφωσης με τη σχετική υποχρέωση, δεν επιβάλλονται κυρώσεις για μη διαβίβαση στοιχείων λιανικής από 31.10.2022 μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας αυτής.

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης συμμόρφωσης, επιβάλλονται οι σχετικές κυρώσεις μόνο για το διάστημα μετά την εκπνοή της προθεσμίας αυτής και μέχρι την ημερομηνία συμμόρφωσης.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης εντός της ως άνω προθεσμίας, οι κυρώσεις επιβάλλονται για μη διαβίβαση στοιχείων λιανικής από 31.10.2022 και μέχρι τον χρόνο διαπίστωσης της μη διαβίβασης.

Για παραβάσεις μη διαβίβασης από την 1η.12.2022 και μετά επιβάλλονται οι σχετικές κυρώσεις, χωρίς να προηγείται αποστολή ειδοποίησης από την ΑΑΔΕ.

Διευκρινίζεται ότι δεν επιβάλλονται κυρώσεις για μη διαβίβαση στοιχείων εσόδων λιανικής από ΦΗΜ εφόσον η επιχείρηση δεν εκδίδει στοιχεία λιανικής από αυτόν τον ΦΗΜ.

 

Πηγή: ot.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το