Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Μήνυση Πιτσιόρλα κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη

banner roots

Μήνυση Πιτσιόρλα κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη
20.09.2022 | 06:12

Μήνυση Πιτσιόρλα κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

O επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να ανέφερε στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι ο πρώην αν. υπουργός και πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είχε πράγματι τεθεί υπό παρακολούθηση.

Μήνυση κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ (2015 – 2019) Γιάννη Ρουμπάτη κατέθεσε τη Δευτέρα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης της κυβέρνησης Τσίπρα και πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας. «Σήμερα το πρωί, όπως είχα προαναγγείλει, δια του εκπροσώπου μου καθηγητή κ. Χρήστου Μυλωνόπουλου κατέθεσα μήνυση κατά του πρώην διοικητή της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτη για όσα είπε και έπραξε εναντίον μου», ανέφερε στη σχετική δήλωσή του ο κ. Πιτσιόρλας.

Την Τετάρτη, ο ίδιος είχε προαναγγείλει την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας, παράλληλα, την «άθλια επιχείρηση» σπίλωσης και ηθικής εξόντωσης του. «Μετά την κατάρρευση των ψευδών δικαιολογιών για την δήθεν έμμεση παρακολούθησή μου την περίοδο που διετέλεσα Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σήμερα ο κύριος Ρουμπάτης -σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ- παραδέχτηκε για πρώτη φορά ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής την άμεση παρακολούθηση μου και χρησιμοποιώντας ασύστολα ψεύδη προέβη σε μια άθλια επιχείρηση σπίλωσης και ηθικής μου εξόντωσης. Εχω δώσει ήδη εντολή στον δικηγόρο μου να προχωρήσει σε όλα τα νόμιμα μέσα ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν όπου πρέπει οι ευθύνες για αυτήν την απίστευτη ιστορία», είχε δηλώσει ο κ. Πιτσιόρλας.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, και μετά από περίπου έξι ώρες, είχε ολοκληρωθεί η κατάθεση του κ. Ρουμπάτη από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία προκάλεσε πλήθος πολιτικών αντιδράσεων, αν και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ μίλησε για «ρεσιτάλ παραπληροφόρησης», αναφερόμενος στα δημοσιεύματα επί όσων φέρεται να κατέθεσε! 

«Αλλες προσδοκίες έτρεφε ο κ. Τσίπρας από την Εξεταστική και άλλα αποκαλύπτονται», καθώς «φαίνεται πως όχι μόνον η ΕΥΠ – επί των ημερών του- παρακολουθούσε τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, θεωρώντας ότι επιχειρήθηκε η πώληση εθνικού εδάφους σε εταιρεία συριακών (!) συμφερόντων στην οποία είχε εμπλοκή ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον αναβάθμισε και πολιτικά!», ήταν το σχετικό σχόλιο της κυβέρνησης δια του κ. Οικονόμου. 

Τώρα γίνεται κατανοητό γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε η Εξεταστική να ασχοληθεί και με τη δική του περίοδο ευθύνης», είχε προσθέσει στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε κατ’ επανάληψη την Κυριακή, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, ότι δεν έδωσε ο ίδιος εντολή για την παρακολούθηση του Στέργιου Πιτσιόρλα. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι γνώριζε τα πάντα για το γεγονός αυτό.

«Ενημερώθηκα και έπραξα, πιστεύω, όπως θα έπρεπε να πράξει κάθε πρωθυπουργός με βάση τους νόμους και το δημόσιο συμφέρον. Ζήτησα από το Διοικητή της ΕΥΠ αν υπάρχει ένα επιβαρυντικό στοιχείο για τα στελέχη αυτά να με ενημερώσει», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Πηγή:Protagon.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το