Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τον ΟΗΕ για τις τουρκικές προκλήσεις -Τι θα πει στη Γενική Συνέλευση

banner roots

Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τον ΟΗΕ για τις τουρκικές προκλήσεις -Τι θα πει στη Γενική Συνέλευση
17.09.2022 | 09:30

Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τον ΟΗΕ για τις τουρκικές προκλήσεις -Τι θα πει στη Γενική Συνέλευση

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Τα Ηνωμένα Έθνη θα αποτελέσουν το επόμενο διεθνές βήμα το οποίο θα αξιοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αναδείξει την κλιμάκωση της επιθετικότητας.

Ο πρωθυπουργός θα παραστεί στη Γενική Συνέλευση, όπου θα απευθύνει ομιλία την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, όπου αναμένεται να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα όσα απαράδεκτα και ανιστόρητα θέτει το τελευταίο διάστημα η τουρκική ηγεσία εναντίον της Ελλάδας. Προκλήσεις που φτάνουν μέχρι την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε νησιά του Αιγαίου υπονομεύοντας την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η Άγκυρα, όπως τονίζει στις διεθνείς επαφές του ο κ. Μητσοτάκης, επιδεικνύει ανάλογη συμπεριφορά με τον την Ρωσία του Πούτιν προβάλλοντας τον αναθεωρητισμό και την αμφισβήτηση των συνόρων στην περιοχή.
 
Ο Μητσοτάκης θα τονίσει τον κρίσιμο ρόλο της Ελλάδας
Στον πυρήνα της ομιλίας του πρωθυπουργού, όμως, δεν θα βρίσκεται ένα κατηγορώ κατά της Άγκυρας, αλλά η ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή που αποτελεί έναν κρίσιμο εταίρο της ΕΕ και σύμμαχο της Δύσης στην αντιμετώπιση των αλληλένδετων κρίσεων με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη. Η στήριξη της Ουκρανίας έναντι της ρωσικής εισβολής και η ξεκάθαρη τοποθέτηση στο στρατόπεδο των δυτικών χωρών βασίζεται στην αταλάντευτη θέση υπέρ του Διεθνούς Δικαίου, αναμένεται να τονίσει ο κ. Μητσοτάκης, όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του. Επίσης, θα τονίσει ότι η Ελλάδα αποτελεί στρατηγικό πυλώνα της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και σε συνδυασμό με τις συμμαχίες που έχει συνάψει με τις χώρες της περιοχής και του Κόλπου την καθιστούν παράγοντα ασφάλειας.
 
Ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις αυτές και σε κλειστό πρωινό εργασίας που θα έχει στο Council of Foreign Relations, ενώ το ίδιο θα κάνει και στις διμερείς επαφές του, μεταξύ άλλων, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres, τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β και τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ αλ Μένφι. Επίσης θα έχει την ευκαιρία για ένα σύντομο τετ α τετ κοινωνικού χαρακτήρα με τον Τζο Μπάιντεν στην δεξίωση που θα παραθέσει την Τετάρτη ο Αμερικανός πρόεδρος προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης.
 
Επενδυτικό ενδιαφέρον
Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη θα έχει και οικονομικό αντίκτυπο καθώς θα συναντηθεί με επενδυτές στα γραφεία της Bank of America, στους οποίους θα παρουσιάσει τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα και τις επιδόσεις της οικονομίας παρά το δυσμενές διεθνές περιβάλλον. 
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το