Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Δυνατός σεισμός 4,1 Ρίχτερ ταρακούνησε πριν λίγο την Πάτρα- Πού βρίσκεται το επίκεντρο

banner roots

Δυνατός σεισμός 4,1 Ρίχτερ ταρακούνησε πριν λίγο την Πάτρα- Πού βρίσκεται το επίκεντρο
16.09.2022 | 17:42

Δυνατός σεισμός 4,1 Ρίχτερ ταρακούνησε πριν λίγο την Πάτρα- Πού βρίσκεται το επίκεντρο

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή πριν από λίγο στην Πάτρα. Η δόνηση είχε μέγεθος 4,1R σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ενώ ακολούθησαν άλλοι δύο μετασεισμοί μεγέθους  2.8 και 2.5 Ρίχτερ.

Ο κυρίως σεισμός σημειώθηκε 9 χλμ ανατολικά βορειοανατολικά στη θαλάσσια περιοχή στην Κάτω Αχαία και είχε εστιακό βάθος 15 χλμ.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 3:58 το μεσημέρι της Παρασκευής, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στην θαλάσσια περιοχή 26 χλμ, νοτιοδυτικά του Πύργου. Δύο ασθενείς σεισμικές δονήσεις έγιναν επίσης αισθητές, στις 09:05 και στις 09:25 σήμερα, στην πόλη του Πύργου, καθώς και σε άλλες περιοχές της Ηλείας. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η πρώτη σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή, 26 χιλιόμετρα, νότια, νοτιοδυτικά του Πύργου.

 

 

Η αρχική εκτίμηση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ήταν 3,9 Ρίχτερ και μετά από λίγο διορθώθηκε σε 4,1 Ρίχτερ.

O σεισμός της Πάτρας έρχεται ως συνέχεια της σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται σήμερα στην Ηλεία. Σημειώνεται ότι σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε νωρίτερα στην θαλάσσια περιοχή του Πύργου.

 

Πηγή:TheBest.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το