Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Συνεχίζεται το «σήριαλ» με τον φόρο ακινήτων

banner roots

Συνεχίζεται το «σήριαλ» με τον φόρο ακινήτων
05.12.2013 | 10:00

Συνεχίζεται το «σήριαλ» με τον φόρο ακινήτων

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο φόρο ακινήτων.

Τεχνικές δυσκολίες επέβαλαν, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, την αναβολή της κατάθεσής του που αρχικά είχε προγραμματισθεί να γίνει την Πέμπτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που αναβάλλεται η κατάθεση του νομοσχέδιου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Την περασμένη Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στέλεχος του οικονομικού επιτελείου έκανε λόγο για εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμη, διευκρινίζοντας ότι η κατάθεσή του θα γίνει το αργότερο έως τις 5 Δεκεμβρίου.

Το νομοσχέδιο έχει επανειλημμένα αποτελέσει σημείο τριβής τόσο μεταξύ στελεχών των δύο κομμάτων της συμπολίτευσης, αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, παρότι έχουν υπάρξει τροποποιήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Σηφουνάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη ψηφίσει τον φόρο για τα ακίνητα, ούτε όμως και το νομοσχέδιο για τουςπλειστηριασμούς.

Διαβάστε: Σηφουνάκης: Δεν θα στηρίξω άδικες και παράλογες ρυθμίσεις

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, στο ετήσιο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου, ο Α. Σαμαράςδήλωσε πως τα ακίνητα θα φορολογηθούν με ενιαίο τρόπο, ότι το συνολικό ύψος θα παραμείνει στο επίπεδο του 2013, αλλά με διεύρυνση της φορολογικής βάσης και ελάφρυνση για το 75% των νοικοκυριών.

Επίσης την Τρίτη κατά τη συζήτηση στη Βουλή  για τον Προϋπολογισμό του 2014, ο εισηγητής της ΝΔ Στ. Καλογιάννης, αν και χαρακτήρισε ρεαλιστικό τον προϋπολογισμό, ζήτησε αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων.

«Οι φόροι ακίνητης περιουσίας είναι δυσβάσταχτοι για τους πολίτες και αυτό πρέπει να το πάρει υπόψη του το υπουργείο Οικονομικών» είπε και κάλεσε το υπουργείο «να ξαναδεί τον ενιαίο φόρο ακινήτων ώστε να είναι δίκαιος».

 

Πηγή: Nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το