Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Σούδα: Έφτασαν στην 115 ΠΜ τα δύο πρώτα αναβαθμισμένα F-16 Viper

afoi poriazi

Σούδα: Έφτασαν στην 115 ΠΜ τα δύο πρώτα αναβαθμισμένα F-16 Viper
13.09.2022 | 13:19

Σούδα: Έφτασαν στην 115 ΠΜ τα δύο πρώτα αναβαθμισμένα F-16 Viper

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Στην αμερικάνικη βάση στη Σούδα έφτασαν τα δύο πρώτα αναβαθμισμένα F-16 Viper, τα οποία απογειώθηκαν από την Τανάγρα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του zarpanews.gr, αμέσως μετά την τελετή στην ΕΑΒ, τα δυο F-16 Viper απογειώθηκαν, κάνοντας μια χαμηλή διέλευση πάνω από το αεροδρόμιο και την πόλη της Χαλκίδας, για να πάρουν στη συνέχεια κατεύθυνση για την Κρήτη και την 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα.
 
 
Εκεί θα ενσωματωθούν στη δύναμη της 343 Μοίρας «Αστέρι», με τους πιλότους της HAF να ξεκινούν άμεσα την εκπαίδευση πάνω στο νέο υπερόπλο της χώρας μας.
 
Ποιά συστήματα των F-16 αναβαθμίζονται
Τα πλέον προηγμένα F-16 στην Ευρώπη με αναβαθμισμένες δυνατότητες είναι τα δύο πρώτα μαχητικά F-16 Viper τα οποία παρέλαβε την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου η Πολεμική Αεροπορία από τα συνολικά 83 μαχητικά που θα εκσυγχρονιστούν και τουλάχιστον έξι που θα παραδοθούν μέσα στο 2022.
 
Συγκεκριμένα, τα κύρια συστήματα που αναβαθμίζονται στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνουν τα εξής:
 
 
Ραντάρ AESA APG-83
Νέος Modular υπολογιστής Αποστολών (MMC-7000AH), ADT
Νέες οθόνες πληροφοριών και απεικόνισης ανάμεσα στα ποδωστήρια
Νέο APX-126 AIFF με δυνατότητα mod 5
Ενσωμάτωση SNIPER POD, βλημάτων SASSM και PaveWay II
Δυνατότητα Link-16
Οι αναβαθμίσεις των F-16 πραγματοποιούνται στην ΕΑΒ υπό τη στενή τεχνική καθοδήγηση από τις ομάδες της Lockheed Martin.
 
Το προσωπικό της ΕΑΒ που εργάζεται στο πρόγραμμα F-16 Viper αποτελείται από μια κεντρική ομάδα περισσότερων των 21 έμπειρων υπαλλήλων, ενώ έχουν προσληφθεί και εκπαιδευτεί μέχρι στιγμής δεκάδες νέοι υπάλληλοι στη διάρκεια τεσσάρων διαφορετικών φάσεων.
 
Οι αναβαθμίσεις των F-16 σε Viper, προστίθεται στην ανακοίνωση, έχουν φέρει θέσεις εργασίας και επενδύσεις στην Ελλάδα. Αναλυτικότερα, τα προγράμματα της Lockheed Martin οδήγησαν σε περισσότερες από 350 νέες προσλήψεις στην ΕΑΒ από το 2021, περισσότερες από όσες έχουν πραγματοποιηθεί σε μια ολόκληρη δεκαετία.
 
Πού θα τοποθετηθούν τα καινούρια F-16 Viper
Κάθε μήνα, τουλάχιστον ένα αναβαθμισμένο F-16 θα βγαίνει από τα υπόστεγα της ΕΑΒ και θα πετά για την Κρήτη όπου θα προστίθεται στη δύναμη της 343, μέχρι να συμπληρωθεί η δύναμη μίας Μοίρας, 18 αεροσκάφη.
 
Θα ακολουθήσει η έτερη Πολεμική Μοίρα της Σούδας η 340 «Αλεπού» η οποία θα αποτελέσει τη δεύτερη Μοίρα Viper, ενώ τα επόμενα αναβαθμισμένα μαχητικά θα προσγειωθούν στην 337 Μοίρα «Φάντασμα» στη Λάρισα, ενώ το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τις δύο Μοίρες του Αράξου την 335 «Τίγρης» και την 336 «Όλυμπος».
 
To μονοθέσιο μαχητικό F-16 block 52+ adv με τον σειριακό αριθμό «005» εδώ και 1,5 χρόνο βρίσκεται στην Αμερική και συγκεκριμένα στην Αεροπορική Βάση Edwards, με τους Αμερικανούς της Lockheed Martin να περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο όλα τα καινούργια συστήματα τα οποία τοποθετήθηκαν στο μαχητικό στην Ελλάδα. Η άφιξή του στη χώρα μας αναμένεται πιθανότητα τον Δεκέμβριο.
 
Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία θα «θωρακίσει» την Πολεμική Αεροπορία με τουλάχιστον έξι αναβαθμισμένα αεροσκάφη F-16 Viper μέσα στο 2022, αποτελώντας ένα ασφαλές εχέγγυο για την απόδοση του συνόλου των αναβαθμισμένων 83 αεροσκαφών που θα ολοκληρωθεί το 2027.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018