Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα - Νέα αποκάλυψη για την Τζωρτζίνα μέσα από ηχητικό: Όταν η 9χρονη ανέβαζε σφυγμούς

banner roots

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα - Νέα αποκάλυψη για την Τζωρτζίνα μέσα από ηχητικό: Όταν η 9χρονη ανέβαζε σφυγμούς
26.05.2022 | 18:16

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα - Νέα αποκάλυψη για την Τζωρτζίνα μέσα από ηχητικό: Όταν η 9χρονη ανέβαζε σφυγμούς

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Η Ρούλα Πισπιρίγκου βλέπει ότι η 9χρονη ανεβάζει σφυγμούς και φωνάζει τις νοσηλεύτριες, ζητώντας να καλέσουν τον γιατρό - Το ηχητικό προέρχεται από ένα από τα επεισόδια της Τζωρτζίνας, το οποίο κατέγραφε η μητέρα της, όπως της είχαν ζητήσει οι θεράποντες γιατροί του παιδιού

Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις για τις τελευταίες στιγμές της 9χρονης Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο. Ηχητικό ντοκουμέντο από άλλο ένα επεισόδιο της μεγαλύτερης κόρης του ζεύγους Δασκαλάκη από την Πάτρα βλεπει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την εκπομπή TLive του Alpha, η Ρούλα Πισπιρίγκου βλέπει ότι η 9χρονη ανεβάζει σφυγμούς και φωνάζει τις νοσηλεύτριες, ζητώντας να καλέσουν τον γιατρό.

Ακούγεται αναστατωμένη και εκείνες προσπαθούν να την καθησυχάσουν. Εκείνη επιμένει να φωνάξουν τον γιατρό, παρά το γεγονός ότι της λένε ότι βρίσκεται σε κάποια ενημέρωση και θα έρθει μετά.

Το ηχητικό ντοκουμέντο προέρχεται από ένα από τα επεισόδια της Τζωρτζίνας, το οποίο κατέγραφε η μητέρα της, όπως της είχαν ζητήσει οι θεράποντες γιατροί του παιδιού.

«Ρούλα Πισπιρίγκου: Τζωρτζίνα… Τζωρτζίνα για κοίτα τη μαμά …μπράβο» ακούγεται στο συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο.

Νοσηλεύτρια: Είναι μέσα για ενημέρωση. 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Όχι, όχι, όχι, όχι, όχι κοιτάξτε το οξυγόνο, ποια ενημέρωση; Πλάκα μου κάνετε; 

Ήχος από το μόνιτορ της Τζωρτζίνας  

Νοσηλεύτρια: Έλα καλή μου, τι έγινε; 

Όχι, έναν γιατρό, κοιτάξτε τους παλμούς, κοιτάξτε το οξυγόνο 

Νοσηλεύτρια: Μισό λεπτό, μισό λεπτό να δούμε 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι λέτε καλέ. Τώρα σοβαρολογείτε; Φωνάξτε έναν γιατρό.  

Νοσηλεύτρια: Μισό λεπτό καλή μου, μισό λεπτό, τον φωνάξαμε τον γιατρό. 

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ε που είναι;  

Νοσηλεύτρια: Είναι κάτω στην ενημέρωση οι άνθρωποι. 

Στις 19 Ιανουαρίου η Τζωρτζίνα εισήχθη στην Παιδιατρική Κλινική του Ρίου με αναφερόμενο από τη μητέρα της επεισόδιο σπασμών, υπνηλίας και εμέτου. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στην Κλινική παρουσίασε 9 αιφνίδια επεισόδια και γι αυτό το λόγο μεταφερόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου όπου εκεί οι εντατικολόγοι δεν είδαν κανένα επεισόδιο και κανένα από τα αναφερόμενα από τη μητέρα συμπτώματα. Τότε, οι γιατροί της ΜΕΘ ζήτησαν από την μητέρα να βιντεοσκοπήσει ένα από τα επεισόδια για να έχουν εικόνα των συμπτωμάτων. Η Ρούλα βιντεοσκοπεί κάποια από τα επεισόδια της Τζωρτζίνας προκειμένου να πείσει τους γιατρούς ότι η κόρη της, ξαφνικά, παθαίνει τις κρίσεις που ίδια τους περιγράφει.

Όπως προκύπτει από το νέο ηχητικό ντοκουμέντο, η Τζωρτζίνα παθαίνει ένα ακόμη επεισόδιο ταχυκαρδίας πριν μεταφερθεί στην Αθήνα και στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Το μόνιτορ της 9χρονης αρχίζει να χτυπά και τότε, η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκει την ψυχραιμία, πιάνει στα χέρια το κινητό της και αρχίζει να βιντεοσκοπεί την κρίση της Τζωρτζίνας ζητώντας από την κόρη της να… «κοιτάξει τη μαμά». 

Οι νοσηλεύτριες μπαίνουν αμέσως στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας. Η Ρούλα Πισπιρίγκου δείχνει να είναι αναστατωμένη. Λένε στην μητέρα πως έχουν ειδοποιήσει τον γιατρό, πως θα έρθει σε λίγο γιατί είναι σε κάποια ενημέρωση και προσπαθούν να την καθησυχάσουν καθώς δεν βλέπουν μία επείγουσα κατάσταση. Η Ρούλα όμως δεν ηρεμεί, αντίθετα, ζητά επιτακτικά από τις νοσηλεύτριες να φωνάξουν τον γιατρό.  

Κατάθεση του ιατροδικαστή Μπουζιάνη στην ανακρίτρια για την υπόθεση της Τζωρτζίνας

Τυπική κατάθεση στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, που ερευνά την υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη στην Πάτρα, έδωσε σήμερα ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος πριν από περίπου δύο εβδομάδες είχε υποβάλει και την έκθεσή του για τον θάνατο του παιδιού στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής.

Ο κ. Μπουζιάνης κλήθηκε να καταθέσει στην ανακρίτρια ως μάρτυρας, προκειμένου να δώσει διευκρινιστικές απαντήσεις γύρω από το πόρισμά του. Η κατάθεσή του ήταν τυπική και μένει μόνο να φανεί αν η κυρία Σαλάππα θα δεχθεί την εισήγησή του για εκταφή της σορού της 9χρονης.

Η δικαστική λειτουργός έχει στη διάθεσή της έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο το κορίτσι έφυγε από τη ζωή, εξαιτίας «θανατηφόρου δηλητηρίασης από τη φαρμακευτική ουσία κεταμίνη». Ακόμη, στο έγγραφο αυτό, τονίζεται ότι «σε περίπτωση εκταφής, θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου». Για τις βλάβες που προκλήθηκαν στα όργανα του παιδιού, η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι εμφανίστηκαν στο ήπαρ, στα κολποειδή πυλαία τριχοειδή, στην σπλήνα και στο πάγκρεας.

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Απρίλιο η μητέρα της 9χρονης Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της κόρης της με χορήγηση μεγάλης δόσης κεταμίνης.

Πηγή: protothema.gr, tlife.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το