Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Χίος: Προειδοποιητικά πυρά από το Λιμενικό σε ύποπτο ταχύπλοο από την Τουρκία | Τρεις συλλήψεις

banner roots

Χίος: Προειδοποιητικά πυρά από το Λιμενικό σε ύποπτο ταχύπλοο από την Τουρκία | Τρεις συλλήψεις
16.05.2022 | 21:26

Χίος: Προειδοποιητικά πυρά από το Λιμενικό σε ύποπτο ταχύπλοο από την Τουρκία | Τρεις συλλήψεις

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Στα χέρια του λιμενικού 25χρονος διακινητής που αποβίβασε άγνωστο αριθμό μεταναστών στην Αφάντου της Ρόδου.

Άγρια καταδίωξη εκτυλίχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά Νενήτων ν. Χίου κατά τη διάρκεια της οποίας άνδρες του λιμενικού έριξαν προειδοποιητικά πυρά προκειμένου να ακινητοποιήσουν ύποπτο σκάφος που προσέγγισε τα ανοιχτά του νησιού από τα τουρκικά παράλια. Ακολούθησαν επανειλημμένες ηχητικές προειδοποιήσεις του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού, στις οποίες ο χειριστής του εν λόγω σκάφους δεν ανταποκρίθηκε και συνέχισε την πορεία του.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν δύο προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω σκάφους και τη σύλληψη του 41χρονου αλλοδαπού χειριστή του, καθώς και δύο ακόμη αλλοδαπών, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτό.  Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Εντοπισμός και σύλληψη αλλοδαπού διακινητή στη Ρόδο

Την ίδια ώρα το πρωί της Δευτέρας στα χέρια του λιμενικού έπεσε 25χρονος αλλοδαπός διακινητής μεταναστών. Σύμφωνσ με ενημέρωση του λιμενικού τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και μετά από ενημέρωση στρατιωτικού παρατηρητηρίου, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να έχει μόλις αποβιβάσει στην θαλάσσια περιοχή «ΑΦΑΝΤΟΥ», ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, οι οποίοι διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

​Στη συνέχεια, ο χειριστής του εν λόγω σκάφους, προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια και δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω σκάφους και τη σύλληψη του 25χρονου αλλοδαπού χειριστή του. Οι έρευνες συνεχίζονται από στεριάς από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., προς εντοπισμό αποβιβασθέντων αλλοδαπών, οιοποίοι επέβαιναν στο ως άνω σκάφος. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel