Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Δίκη «ψευτογιατρού»: Έλεγε σε γυναίκες με σκλήρυνση κατά πλάκας ότι μόνο αυτός έχει το... φάρμακο για την ασθένειά τους

banner roots

Δίκη «ψευτογιατρού»: Έλεγε σε γυναίκες με σκλήρυνση κατά πλάκας ότι μόνο αυτός έχει το... φάρμακο για την ασθένειά τους
20.01.2022 | 18:50

Δίκη «ψευτογιατρού»: Έλεγε σε γυναίκες με σκλήρυνση κατά πλάκας ότι μόνο αυτός έχει το... φάρμακο για την ασθένειά τους

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Σοκάρει η κατάθεση εκπαιδευτικού που διεγνώσθη με σκλήρυνση κατά πλάκας - Η ασθενής, ήρθε σε επαφή με τον κατηγορούμενο μέσω μιας μοναχής, η οποία την παρακίνησε να τον συναντήσει σε μοναστήρι, λέγοντάς της ότι ο κατηγορούμενος είχε θεραπεύει μια μοναχή που διαγνώστηκε με καρκίνο.

«Δεν καταλαβαίνω, γιατί έπρεπε να το υποστώ αυτό; Τα φάρμακα, τα ελαφριά που έπαιρνα δεν με πιάνουν τώρα. Αν δεν έπαιρνα αυτά που μου έδωσε ο κατηγορούμενος θα ήμουν όπως παλιά. Τώρα παίρνω πιο βαριά φάρμακα. Μου έχει ξετινάξει όλο το ανοσοποιητικό μου. Κάθε 15 μέρες κάνω εξετάσεις, ελέγχω συνεχώς τα μάτια μου για ωχρά κηλίδα. Έχει επιδεινωθεί η κατάστασή μου, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκανε αυτό….».

Με αυτά τα λόγια και με δάκρυα στα μάτια εκπαιδευτικός, που διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας, περιέγραψε σήμερα στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του «ψευτογιατρού», τα όσα υπέστην από τη στιγμή που γνώρισε τον κατηγορούμενο και άρχισε να ακολουθεί τη ….θεραπεία που εκείνος της έδωσε, αποτελούμενη από διατροφή και άλλα αποστάγματα που θα νικούσαν, όπως της υποσχέθηκε, την ασθένεια που αντιμετώπιζε.

«Θα με βρουν σε κανένα χαντάκι, θα επιτρέψουν οι φαρμακευτικές με τα δηλητήρια, να πω ότι βρήκα την θεραπεία;» έλεγε μάλιστα ο κατηγορούμενος στην άτυχη γυναίκα, προκειμένου να την πείσει ότι κατέχει μόνο εκείνος το «φάρμακο» για τη σκλήρυνση κατά πλάκας!

Είναι, δε, αξιοσημείωτο ότι και σε αυτή τη περίπτωση η ασθενής, ήρθε σε επαφή με τον κατηγορούμενο μέσω μιας μοναχής, η οποία την παρακίνησε να τον συναντήσει σε μοναστήρι, λέγοντάς της ότι ο κατηγορούμενος είχε θεραπεύει μια μοναχή που διαγνώστηκε με καρκίνο.

Αρχίζοντας την κατάθεσή της στο δικαστήριο, η γυναίκα ανέφερε πως διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας το 2011. Τότε, οι γιατροί της χορήγησαν ενέσιμη αγωγή και δεν παρουσιάσει υποτροπές. Ωστόσο, όπως είπε, ακολουθώντας τις «θεραπείες» που της έδωσε ο «ψευτογιατρός» απέκτησε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Στη συνέχεια της κατάθεσής της η μάρτυρας αναφέρθηκε στον τρόπο που γνώρισε τον κατηγορούμενο, το 2016, κατά την επίσκεψή της σε μοναστήρι στο Πήλιο, όπου πολύς κόσμος περίμενε τον κατηγορούμενο για να τον δει και να τον συμβουλευτεί.

«Είχε πάρα πολύ κόσμο μαζεμένο στο μοναστήρι με τις εξετάσεις στα χέρια. Περίμεναν από το πρωί. Ο κ. Κόντος ήρθε μαζί με έναν άλλο κύριο» είπε η μάρτυρας και προσέθεσε: «Πήγε, προσκύνησε και μετά πήγε σε ένα χώρο με ένα ιατρικό κρεβάτι και εκεί πήγαινε ο κόσμος, σαν αναρρωτήριο. Εγώ τον είδα τα μεσάνυχτα. Μου είπε ότι οι ενέσεις που κάνω μου δημιουργούν προβλήματα και ότι η σκλήρυνση θεραπεύεται. Τον ρώτησα, τι σας χρωστάω και μου απάντησε «την αγάπη σου». Μου έδωσε ένα χαρτάκι με το mail του που έγραφε Νικόλαος Κόντος, νευρογκολόγος - χειρουργός»!

Όταν πια η γυναίκα κατάφερε να δει τον κατηγορούμενο εκείνος της συνέστησε να ακολουθήσει μια ειδική διατροφή και να σταματήσει τις ενέσεις. Η μάρτυρας κατέθεσε χαρακτηριστικά σήμερα στο ακροατήριο: «Έκοψα τις ενέσεις την επόμενη κιόλας μέρα στις 29-7-2016. Έπρεπε να κάνω νέα μαγνητική. Του έστελνα μηνύματα επειδή καθυστερούσε να μου στείλει τη διατροφή και εγώ στο μεταξύ είχα κόψει τις ενέσεις. Του έστελνα ευχές αλλά δεν μου απαντούσε. Κάποια στιγμή μου απάντησε ότι ήταν διακοπές και τελικά μου πέρασε τη διατροφή σε ένα φλασάκι. Μετά κατάλαβα ότι την ίδια διατροφή την έστελνε σε όλους. Άφησε γύρω στον Οκτώβρη- Νοέμβρη του 2016 τρία φιαλίδια για μένα στη γερόντισσα και με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει αν είμαι καλά».

Μέχρι το σημείο αυτό, όπως κατέθεσε η εκπαιδευτικός, ο κατηγορούμενος δεν της είχε ζητήσει κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα, ενώ κάποια στιγμή που της είχε σπάσει το ένα από τα μπουκαλάκια με ….σκευάσματα που της είχε χορηγήσει, επικοινώνησε μαζί του στο τηλέφωνο για να του το πει. «Μη φοβού, ο «εξαποδώ» δεν θέλει να κάνεις τη θεραπεία», ήταν η απάντηση του κατηγορούμενου, ο οποίος για όλα, όπως φαίνεται, είχε μια εξήγηση και μια δικαιολογία.

Ακολουθώντας τη διατροφή του κατηγορούμενου, η γυναίκα άρχισε να μην νιώθει καλά. «Άρχιζα να έχω συμπτώματα, τα οποία τα απέδιδε σε ψύξη, ισχιαλγία και σε άλλες αιτίες. Του έλεγα ότι έκαιγαν τα πόδια μου δεν μπορώ να σταθώ ούτε τέσσερα δευτερόλεπτα και μου έλεγε «μη φοβού, θεραπεύεται, περνάει»» ανέφερε η μάρτυρας για να προσθέσει: «Με τα σταγονίδια είχα φοβερούς πόνους στο στομάχι, διπλωνόμουν. Μου είπε να μειώσω τις σταγόνες αλλά θα καθυστερούσα τη θεραπεία. Κουβαλούσα μια σακούλα μπουκαλάκια, τα έβαζα στο ψυγείο του σχολείου, έκανα μάθημα με πόνους».

«Μου ζήτησε χρήματα»

Ο κατηγορούμενος ζήτησε από την γυναίκα το ποσό των 3.320 ευρώ, όταν πια η κατάσταση της υγείας της είχε επιδεινωθεί. Εκείνη, όπως κατέθεσε, του έδωσε τα χρήματα σε φάκελο σε γραφείο διαγνωστικού κέντρου στην Αθήνα, όπου πήγε μαζί με τον σύζυγό της. «Δεν μπορούσα να φάω τίποτα από το φούσκωμα. Όταν του έλεγα ότι δεν είμαι καλά, μου απαντούσε ότι δεν έκανα καλά τη διατροφή και τη θεραπεία. Τελείωναν οι σταγόνες, εκείνος είχε εξαφανιστεί. Παθαίνω μια τεράστια υποτροπή στα τέλη του 2018. Μιλούσα σαν να έχω πάθει εγκεφαλικό. Τότε η νευρολόγος με έστειλε να πάρω κορτιζόνη Δεν μπορούσα να περπατήσω ούτε 100 μέτρα», είπε ακόμη εκπαιδευτικός για να προσθέσει: «Πίστευα ότι δεν δούλεψε η θεραπεία του σε μένα… Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν ήταν καν γιατρός. Αν έψαχνες στο διαδίκτυο υπήρχε όνομα Νικόλαος Κόντος στην Ελβετία, αλλά με άλλη φωτογραφία».

Ακόμη, άλλη γυναίκα που διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας, κατέθεσε σήμερα στη δίκη, πως γνώρισε και εκείνη το κατηγορούμενο στο μοναστήρι. «Μου είπε ότι είμαι πολύ τυχερή που δεν έχω ξεκινήσει θεραπείες, θα το νικήσουμε το τέρας και πως γρήγορα θα γίνω καλά. Μου έδωσε κάτι σταγόνες και συμπληρώματα διατροφής. Πίστεψα ότι ήταν φοβερός γιατρός, στο μοναστήρι έκαναν ουρές για να τον δουν», ανέφερε η μάρτυρας για να προσθέσει πως συνολικά έδωσε 30 χιλιάδες ευρώ στον «ψευτογιατρό» και πως μια φορά του έδωσε χρήματα σε φάκελο σε γραφείο ιδιωτικής κλινικής της Αθήνας.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το