Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Δημόπουλος: Θα δούμε αύξηση θανάτων τις επόμενες μέρες

the roots web banners 06

Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC/File Φωτογραφία: George Vitsaras / SOOC/File
30.10.2021 | 11:24

Δημόπουλος: Θα δούμε αύξηση θανάτων τις επόμενες μέρες

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Η αύξηση των ατόμων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ θα φέρει και περισσότερους νεκρούς τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Θάνος Δημόπουλος.

«Όταν έχουμε μία καθημερινή αύξηση των ατόμων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, το αποτέλεσμα της άσχημης έκβασης θα το δούμε σε λίγες εβδομάδες. Θα δούμε, δηλαδή, μία σταδιακή αύξηση των θανάτων», ήταν τα λόγια του στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Ο κ. Δημόπουλος ξεκαθάρισε ότι η μοναδική λύση που έχουμε στα χέρια μας είναι ο εμβολιασμός. Μάλιστα τόνισε ότι οι περιφέρειες στις οποίες υπάρχει η χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη έχουν και υψηλό αριθμό νοσηλειών.

«Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τη χρήση της μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων και το καλό πλύσιμο των χεριών. Παρακολουθώντας τη διαδρομή της πανδημίας, προφανώς η τήρηση μέτρων θα χρειαστεί να είναι πάλι στο προσκήνιο για να μπορέσουμε να καλύψουμε το κενό που δημιουργούν όσοι συνάνθρωποι μας δεν έχουν εμβολιαστεί», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενη επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού είπε ότι είναι κάτι που πρέπει να δούμε πως θα εφαρμοστεί. «Πως θα γίνει υποχρεωτικός σε άτομα που είναι σε σύνταξη και δεν εργάζονται; Να συνεχίσουμε να έχουμε μεγαλύτερη άνεση κινήσεων στους εμβολιασμένους, να δούμε το θέμα της μάσκας για τους εμβολιασμένους σε χώρους που δεν γνωρίζουμε αν είναι ελεγμένοι και όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Είναι χρήσιμο να σκεφτόμαστε ότι ο ιός υπάρχει και μεταδίδεται».

Πράσινο φως για εμβολιασμούς 5 έως 11 ετών

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ μίλησε για την έγκριση που δόθηκε για τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο αναμένεται από το CDC να εγκρίνει την εισήγηση του FDA προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες στις ΗΠΑ.

Τόνισε ότι στην Ευρώπη θα πρέπει αυτή η απόφαση να περάσει από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος του έτους.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel