Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Εικονικοί εμβολιασμοί: Σφίγγει ο κλοιός των ερευνών – Στον Παλαμά Καρδίτσας κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ

banner roots

Εικονικοί εμβολιασμοί: Σφίγγει ο κλοιός των ερευνών – Στον Παλαμά Καρδίτσας κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ
09.09.2021 | 08:50

Εικονικοί εμβολιασμοί: Σφίγγει ο κλοιός των ερευνών – Στον Παλαμά Καρδίτσας κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Κινούνται αστραπιαία οι διαδικασίες για την πειθαρχική δίωξη της υπαλλήλου που είχε στήσει «φάμπρικα» πλαστών πιστοποιητικών στον Παλαμά και τον εντοπισμό των εικονικά εμβολιασμένων - Πάνω από 10 περιοχές της χώρας στο «μικροσκόπιο» για ανάλογη δράση

Με ιλιγγιώδεις ταχύτητες για τα ειωθότα, εξελίσσονται οι έρευνες στην υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, καθώς οι Επιθεωρητές της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ έχουν ήδη φτάσει στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, προκειμένου να διερευνήσουν όλες τις προεκτάσεις. Η παρουσία των Επιθεωρητών ήρθε ως συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποίησε χθες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, Ηλία Κοσσυβάκη, ώστε να υπάρξουν έρευνες σε βάθος και με απτά αποτελέσματα γύρω από τη «φάμπρικα» πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού που είχε στηθεί στο εμβολιαστικό κέντρο του Παλαμά Καρδίτσας.

«Τρέχουν» οι έρευνες

 

Την ένταση των ερευνών γύρω από την υπόθεση -ακόμη και με αυτοψία εντός των εμβολιαστικών κέντρων- ζήτησε χθες από τους εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας με εγκύκλιό του, στην οποία επισημαίνει πως οι εισαγγελικοί λειτουργοί συστήνεται ακόμη και να μεταβαίνουν στα εμβολιαστικά κέντρα, όπως και να γνωρίζουν «εκ των προτέρων τα συναφή με τον τρόπο και τα στάδια της διαδικασίας καταχώρισης των εμβολιασμών, τις εγγυήσεις αξιοπιστίας του συστήματος και τις ασφαλιστικές δικλείδες που αποθαρρύνουν τους επίδοξους δράστες ύποπτων ενεργειών».

Σε επίπεδο συμβολισμών, τόσο η αναβάθμιση των ερευνών από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ, όσο και η σχεδόν σπάνια παρέμβαση του ανώτατου δικαστικού λειτουργού για μια υπόθεση αυτής της φύσεως υποδηλώνουν την ισχυρή βούληση για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, ώστε να επανεπιβεβαιωθεί χωρίς άλλο η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

«Παράνομη πράξη»

 

Στο ίδιο πλαίσιο, ως ακραία παράνομη πράξη περιέγραψε την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος υποστήριξε ακόμη -μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA- πως ο εντοπισμός των εικονικά εμβολιασμένων είναι απολύτως εφικτός μέσα από την ηλεκτρονική τους ιχνηλάτηση. Ως προς την επιβολή ποινών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι «η προσωπική μου άποψη είναι ότι οι πειθαρχικές διαδικασίες πρέπει να οδηγήσουν στην απόλυση αλλά η κυβέρνηση δεν ελέγχει τα πειθαρχικά», ενώ λίγες ώρες νωρίτερα ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης με παρέμβασή του στο twitter επισήμανε πως «τα "μαϊμού" πιστοποιητικά εμβολιασμού συνιστούν απειλή για τη δημόσια υγεία. Έδωσα εντολή στους διοικητές των ΥΠΕ για συνεχείς ελέγχους και όπου εντοπίσουν περιστατικά η διαδρομή είναι εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα».

 

Με εντολή, μάλιστα, του Υπουργού Υγείας έχουν εξουσιοδοτηθεί να προχωρούν τις έρευνες οι διοικητές όλων των ΥΠΕ της χώρας -εφόσον τίθεται θέμα πλαστότητας των πιστοποιητικών- ενώ Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε χθες και για τις 4 υγειονομικούς στο Νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες έφεραν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς μία εκ των τεσσάρων συνδέεται με συγγένεια πρώτου βαθμού με τη διοικητική υπάλληλο στον Παλαμά Καρδίτσας.

Πόρισμα ανά χείρας

Η τελευταία φέρεται ως η βασική «πρωταγωνίστρια» στην υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας, για την οποία είχε διαταχθεί ΕΔΕ κατ’ εντολή του Υπουργού Υγείας την περασμένη Παρασκευή και έχει ολοκληρωθεί σε χρόνο-ρεκόρ για τα δεδομένα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Ήδη, κατατέθηκε χθες στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή στη Λάρισα από το Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη το πόρισμα της ΕΔΕ, ενώ κινούνται αστραπιαία και οι διοικητικές διαδικασίες για την πειθαρχική δίωξη της υπαλλήλου.

Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο των Επιθεωρητών Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ -που επιβλέπουν των ερευνών στον Παλαμά Καρδίτσας- έχουν τεθεί οι εμβολιασμοί που πραγματοποιήθηκαν στο εν λόγω εμβολιαστικό κέντρο κυρίως τον περασμένο Αύγουστο και σίγουρα μετά τις 13 Ιουλίου, οπότε και ανακοινώθηκε η υποχρεωτικότητα του εμβολίου στους υγειονομικούς.

 

Κύκλοι με γνώση της υπόθεσης εξηγούν πως αυτό που αναζητούν οι ελεγκτικές Αρχές είναι η πλήρης ανασύνθεση της συνολικής διαδρομής που ακολούθησαν τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού ανά την Ελλάδα, ώστε να επικεντρωθούν σε στοχευμένα σημεία οι έρευνες στο εξής, με οδηγό τα ψηφιακά ίχνη που άφησε πίσω της η διοικητική υπάλληλος, όταν καταχωρούσε στο σύστημα τους εικονικούς εμβολισμούς.

Για την περιφρούρηση της αξιοπιστίας του εθνικού συστήματος εμβολιασμών, προληπτικούς ελέγχους σε 10 ακόμη σημεία της χώρας (εκτός της Θεσσαλονίκης, της Καρδίτσας και της Κοζάνης) πραγματοποιούν κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, επιχειρώντας ακόμα να αποκαλύψουν την αθέατη διασπορά του κορωνοϊού μέσω των εικονικών εμβολιασμών. Ήδη, από τους 31.296 εμβολιασμούς (δόσεις α και β του εμβολίου) στον Παλαμά Καρδίτσας, έχουν συνολικά εμβολιαστεί στο επίμαχο εμβολιαστικό κέντρο 15.000 άτομα από την ευρύτερη περιοχή, έχουν καταγραφεί 5.000 άτομα που έκαναν αλλαγή ταχυδρομικού κώδικα για να εμβολιαστούν εκεί και έχουν ταυτοποιηθεί 34 εμπλεκόμενοι, κάτοχοι παράνομων πιστοποιητικών εμβολιασμού, από αρχικά 44.

Τις εκτιμήσεις των Αρχών, ωστόσο, για την ανάγκη επέκτασης των προληπτικών ελέγχων σε δέκα νέα σημεία στη χώρα τροφοδότησαν τα «ανώμαλα μοτίβα» (irregular patterns) στο ψηφιακό αποτύπωμα του εμβολιαστικού κέντρου του Παλαμά στο κεντρικό λογισμικό σύστημα, δηλαδή στοιχεία και συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τους γενικούς κανόνες λειτουργίας του εμβολιαστικού προγράμματος, κινητοποιώντας τους αρμόδιους.

Για παράδειγμα ο εμβολιασμός κατά πλειοψηφία τις βραδινές ώρες ή ο μαζικός εμβολιασμός ατόμων σε εμβολιαστικό κέντρο μακριά από την μόνιμη κατοικία τους κινητοποιούν άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες για διενέργεια νέου ελέγχου, ο οποίος θα συμπεριλαμβάνει αυτή τη φορά αντιπαραβολή γεγονότων, ψηφιακών εγγραφών και εντύπων επί τόπου.

Ανώτερα κλιμάκια

Ξετυλίγοντας το κουβάρι των εικονικών εμβολιασμών, προβληματισμό, ταυτόχρονα προκαλεί και η υπηρεσιακή συμπεριφορά ανώτερων επιτελικών στελεχών των Ενόπλων δυνάμεων απέναντι στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Ειδικότερα, η παραίτηση του Διοικητή του ΝΙΜΤΣ, Υποστράτηγου Σέργιου Γκίζαρη έγινε χθες δεκτή χθες από το Υπουργείο Άμυνας, στον απόηχο των αποδοκιμασιών για την απόφασή του να παραμείνει ανεμβολίαστος. «Στο ΝΙΜΤΣ ο διοικητής είναι ανεμβολίαστος και κυκλοφορεί στους διαδρόμους ανενόχλητος» είχε καταγγείλει σχετικά ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel