Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ο εμβολιασμός σε όλη την Ελλάδα: Πρώτα τα Ιόνια Νησιά, στις τελευταίες θέσεις το Βόρειο Αιγαίο
achilladelis
Ο εμβολιασμός σε όλη την Ελλάδα: Πρώτα τα Ιόνια Νησιά, στις τελευταίες θέσεις το Βόρειο Αιγαίο
06.07.2021 | 19:02

Ο εμβολιασμός σε όλη την Ελλάδα: Πρώτα τα Ιόνια Νησιά, στις τελευταίες θέσεις το Βόρειο Αιγαίο

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Ο πίνακας που αποτυπώνει την εικόνα της πορείας του εμβολιασμού σε όλη την Ελλάδα δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από την έκτακτη σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής των 13 περιφερειών της χώρας.

Με βάση τον πληθυσμό κάθε περιφέρειας, τα στοιχεία δείχνουν ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βρίσκεται στην πρώτη θέση πανελλαδικά καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό κατοίκων που έχουν πλήρως εμβολιαστεί. Στα Ιόνια νησιά το 47% του πληθυσμού έχει ήδη ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Ακολουθεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου έχει εμβολιαστεί πλήρως το 44% του πληθυσμού. 

Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων καταγράφεται στην Στερεά Ελλάδα, όπου έχει πλήρως εμβολιαστεί μόνο το 31% του πληθυσμού. Σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Βόρειο Αιγαίο, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο τα ποσοστά εμβολιασμού του πληθυσμού είναι επίσης χαμηλά με μόλις το 32% του πληθυσμού να είναι καλυμμένο από τη νόσο Covid με εμβόλιο.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι στην Αττική το 51% του πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί με μία δόση, γεγονός ενθαρρυντικό. 

«Είναι σημαντικό να επιμείνουμε στην καλύτερη εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων, αλλά ταυτόχρονα να επιταχύνουμε και τους εμβολιασμούς σε εκείνες τις περιοχές που έχουν χαμηλότερο μερίδιο του εθνικού μέσου όρου. Υπάρχουν, δυστυχώς, αρκετές τέτοιες περιοχές και θα χρειαστούμε τη βοήθεια, την πιο ενεργό συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να μπορέσουμε να πάμε στο επίπεδο της μικροκλίμακας του κάθε Δήμου, ώστε να εντοπίσουμε ανεμβολίαστους συμπολίτες μας οι οποίοι θα μπορούσαν με την κατάλληλη επιχειρηματολογία να εμβολιαστούν» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο στόχος του εμβολιασμού δεν μπορεί να μένει πίσω το καλοκαίρι. Γι’ αυτό και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τη δική σας συνδρομή θα οργανώσουμε και κινητές μονάδες εμβολιασμού σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας, ώστε να μην πάει καμιά μέρα χαμένη. Να σας ευχαριστήσω και πάλι για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα. Καλούμαστε τώρα να κάνουμε το ένα παραπάνω βήμα για να φτάσουμε ως χώρα στον εθνικό στόχο των ποσοστών εμβολιασμού τα οποία λίγο-πολύ σας είναι γνωστά πια. Να επαναλάβω ότι, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα διαθεσιμότητας εμβολίων. Ο κάθε πολίτης μπορεί πολύ γρήγορα να εμβολιαστεί με όποιο εμβόλιο επιθυμεί, καθώς το ζήτημα, το οποίο μας ταλαιπώρησε για αρκετούς μήνες να μην έχουμε αρκετά εμβόλια, έχει πια ουσιαστικά αντιμετωπιστεί» εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε τα ποσοστά εμβολιασμών ανά Περιφέρεια:

emvoliastiki-kalypsi-ana-perifereia_2

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018