Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Self test από φαρμακεία: Μέχρι 19 Ιουνίου δωρεάν τεστ | Πώς θα συνεχιστεί η διάθεση
Self test από φαρμακεία: Μέχρι 19 Ιουνίου δωρεάν τεστ | Πώς θα συνεχιστεί η διάθεση
08.06.2021 | 11:50

Self test από φαρμακεία: Μέχρι 19 Ιουνίου δωρεάν τεστ | Πώς θα συνεχιστεί η διάθεση

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Διευκρινίσεις σχετικά με την διάθεση των δωρεάν self test έδωσε με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.

Όπως εξήγησε «η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση 3 τεστ στις ομάδες δικαιούχων (όπως αυτές ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και Παιδείας) κατά τη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα, την τρέχουσα εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι. Την επόμενη εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλοι οι πολίτες 18-30 ετών».

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ξεκαθαρίζει ότι «η πολιτική της δωρεάν διάθεσης self test θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού σε ομάδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες».

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του «από τις 12/4 που τέθηκε σε εφαρμογή αυτή η πολιτική δημόσιας υγείας έχει καταγραφεί, με την ταυτόχρονη συνδρομή του εμβολιασμού και της στοχευμένης δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ, η ακόλουθη πτώση στους εξής δείκτες:

 -73% κρούσματα COVID
 -65% νοσηλευόμενοι λόγω COVID
- 0,73 λόγος εισαγωγών προς εξιτήρια στα νοσοκομεία για ασθενείς COVID
 -53% μείωση δείκτη θετικότητας».

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel