Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ανοιξε η πλατφόρμα ραντεβού για τους 35-39, για όλα τα εμβόλια | Ποιοι ακολουθούν, όλα τα στοιχεία

banner roots

Ανοιξε η πλατφόρμα ραντεβού για τους 35-39, για όλα τα εμβόλια | Ποιοι ακολουθούν, όλα τα στοιχεία
26.05.2021 | 09:06

Ανοιξε η πλατφόρμα ραντεβού για τους 35-39, για όλα τα εμβόλια | Ποιοι ακολουθούν, όλα τα στοιχεία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωράει το πρόγραμμα «Ελευθερία» για τους εμβολιασμούς, ενώ ήδη άνοιξε η πλατφόρμα για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson) και για την ηλικιακή ομάδα 35-39 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όλες οι λίστες των ΑΜΚΑ είχαν φορτωθεί στο σύστημα από χθες. Λίγο μετά τις 8:00 το πρωί, όπως είχε ήδη προαναγγείλει το iefimerida.gr, η πλατφόρμα ξεκίνησε να επιτρέπει προγραμματισμό ραντεβού με ελεύθερη επιλογή εμβολίου, για τα άτομα ηλικίας 35 - 39 ετών.
 
Ποιες ηλικιακές ομάδες ακολουθούν
Εως τη Δευτέρα 31 Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-34, ενώ εκτιμάται ότι έως τις 7 Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα και για την ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών.
 
 
Οι αριθμοί των εμβολιασμών
Μόνο χθες, Τρίτη 25 Μαΐου, πραγματοποιήθηκαν 94.164 εμβολιασμοί.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 5.107.830 εμβολιασμοί.
Και τις δύο δόσεις έχουν κάνει 1.836.773 συμπολίτες μας.
Με τουλάχιστον μία δόση έχουν εμβολιαστεί 3.357.696 πολίτες.
 
Πάνω από 364.000 έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού στις ηλικίες 40-44
Επίσης, πάνω από 364.000 άνθρωποι από την ηλικιακή ομάδα των 40-44 ετών έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού. Το πρωί της Τρίτης ο αριθμός αυτός ήταν 356.100, κάτι που δείχνει την ταχύτητα με την οποία προχωρούν οι προγραμματισμοί ραντεβού ή οι εμβολιασμοί.
 
Από την ομάδα 40-44 ετών, πάνω από 150.000 άτομα έχουν κλείσει ραντεβού από την Παρασκευή. Η επίδοση αυτή χαρακτηρίζεται καλή -με ορισμένους ειδικούς και αρμόδια κυβερνητικά στελέχη να αναφέρουν ότι θα περίμεναν ακόμα πιο υψηλούς αριθμούς.
 
Ενα πρόβλημα που έχει αρχίσει να παρατηρείται είναι ότι αρκετοί πολίτες ήδη προγραμματίζουν τις διακοπές τους, με συνέπεια η δεύτερη δόση του εμβολιασμού να συμπίπτει με αυτό το διάστημα.
 
Για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες κάτω από 200 εισαγωγές
Οι αριθμοί δείχνουν ότι το πρόγραμμα εμβολιασμών κερδίζει τη μάχη με τον κορωνοϊό και αυτό φαίνεται από το νούμερο των εισαγωγών ασθενών με τον COVID-19 στα νοσοκομεία. Χθες για φορά μετά από τρεις μήνες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ήταν κάτω από τις 200. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων χθες ανήλθε στους 556.
 
 
Όπως δήλωσε άλλωστε χθες στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, το εμβόλιο είναι η λύση στην πανδημία. Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κάλεσε όλους τους πολίτες και τους νέους, να εμβολιαστούν ενώ ανέφερε ότι το 31% του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση που δίνει σημαντική ανοσία. Την ίδια ώρα, το 17% του πληθυσμού έχει κάνει και τις δυο δόσεις.
 
Τι θα γίνει με τον εμβολιασμό όσων έχουν νοσήσει -Τι πρέπει να κάνουν
Υπενθυμίζεται ότι κατά την ενημέρωση της Δευτέρας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους διευκρίνισαν τι θα ισχύει όσον αφορά τον εμβολιασμό των ατόμων που έχουν ήδη νοσήσει από τον κορωνοϊό αναφέροντας ότι αποφασίστηκε η τροποποίηση του εμβολιαστικού σχήματος, που θα περιλαμβάνει μία δόση εμβολίου. Έτσι, κάποιος που έχει νοσήσει με κορωνοϊό δεν θα χρειάζεται να κάνει δεύτερη δόση του εμβολίου ενάντια στον κορωνοϊό. Αυτή η δόση αποφασίστηκε να χορηγείται μετά από διάστημα 6 μηνών και έως 12 μήνες μετά την ασθένεια, σε άτομα που έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό.
 
Τι γίνεται με τα ραντεβού εμβολιασμού όσων έχουν νοσήσει
Από την πλευρά του ο Μάριος Θεμιστοκλέους σημείωσε πως τα ήδη προγραμματισμένα ραντεβού εμβολιασμού για άτομα που έχουν νοσήσει θα ακυρώνονται. Στη συνέχεια, η ομάδα αυτή πολιτών θα μπορεί να επαναπρογραμματίσει το ραντεβού εμβολιασμού σε χρόνο τουλάχιστον έξι μήνες από την ημερομηνία διάγνωσής τους.
 
Για όσους νόσησαν μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης, εκείνοι θα λάβουν σχετική ενημέρωση, προκειμένου να κάνουν εκ νέου εμβόλιο σε διάστημα μεταξύ 6 και 12 μηνών από την ημερομηνία που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel