Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>200 δισ. ευρώ οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία

the roots web banners 06

200 δισ. ευρώ οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία
13.09.2013 | 10:41

200 δισ. ευρώ οι ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σε τράπεζες της Ελβετίας, που είναι οι κερδισμένοι της φοροδιαφυγής στην Ευρώπη, Έλληνες έχουν καταθέσεις περίπου 200 δισ. ευρώ και η Ελλάδα είναι ο χαμένος της φοροδιαφυγής, γράφει η αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».

Το σχετικό δημοσίευμα ασχολείται με την μετάδοση του γαλλικού ντοκιμαντέρ «Ωρολογιακή βόμβα φοροδιαφυγή» του Ξαβιέ Αρέλ από το γαλλογερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Άρτε» στο οποίο αποκαλύπτεται, μεταξύ άλλων, πως γνωστός γαλλικός βιομηχανικός όμιλος με πολλά δισ. δολάρια ετήσιο κύκλο εργασιών, έχει μεταφέρει την έδρα του για λόγους ευνοϊκής φορολογίας στην Ελβετία, κάτι που κάνουν και άλλες πολυεθνικές εταιρείες και με τον τρόπο αυτό η Γαλλία χάνει σε φόρους περισσότερα από 30 δισ. ευρώ ετησίως.

Αναφορές γίνονται στις υπεράκτιες εταιρείες, για παράδειγμα στα νησιά Κέιμαν, όπου είναι «εγκαταστημένες» σε τετραώροφο κτίριο 18.000 τέτοιες εταιρείες ή στο Ντελαουάρε, όπου οι Αμερικανοί έχουν τη δική τους φορολογική όαση και όπου σε ένα κτίριο ενός ορόφου είναι καταχωρισμένες περί τις 285.000 εταιρείες με άγνωστους ιδιοκτήτες.

Οι απώλειες των ΗΠΑ από φοροδιαφυγή υπολογίζονται σε 100 δισ. δολάρια ετησίως, ενώ σε παγκόσμια κλίμακα 21 έως 32 τρισ. δολάρια κρύβονται σε φορολογικούς παραδείσους.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, για την παραγωγή του γαλλικού ντοκιμαντέρ, το οποίο παρουσιάζει και ειρωνικές πτυχές, έχουν γίνει επισταμένες έρευνες, ενώ πρόκειται να επαναληφθεί η μετάδοσή του στις 14 και στις 24 Σεπτεμβρίου.

 

Πηγή: Nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel