Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κορωνοϊός: Συναγερμός για δύο «ορφανά» κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης

banner roots

Κορωνοϊός: Συναγερμός για δύο «ορφανά» κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης
19.01.2021 | 20:32

Κορωνοϊός: Συναγερμός για δύο «ορφανά» κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί στις υγειονομικές αρχές ο εντοπισμός δύο κρουσμάτων της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού, στην Αττική και στην Κρήτη.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων της συγκεκριμένης μετάλλαξης που έχουν εντοπισθεί στην Ελλάδα είναι πλέον 26, ωστόσο, σε αντίθεση με τα πρώτα 24 που εντοπίσθηκαν στις πύλες εισόδου μεταξύ ταξιδιωτών από τη Μεγάλη Βρετανία και το Ντουμπάι, τα δύο νέα κρούσματα δεν έχουν ιστορικό ταξιδίου και δεν μπορεί να εντοπισθεί από την ιχνηλάτηση πώς νόσησαν.

Και τα δύο κρούσματα βρίσκονται σε καραντίνα.  Μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί από το Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών 26 κρούσματα με τη μετάλλαξη της Μεγάλης Βρετανίας. Ωστόσο, αυτά που προβληματίζουν είναι τα δύο πρόσφατα «ορφανά» κρούσματα και εάν οι φόβοι επιβεβαιωθούν τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο μεταλλαγμένος κορωνοϊός έχει εισχωρήσει στην κοινότητα και στην Ελλάδα. Οι επιστήμονες έχουν προχωρήσει σε 1.500 αλληλουχίσεις γονιδιώματος (DNA) προκειμένου να φτάσουν σε αυτό το αποτέλεσμα.

 

Πηγή: protothema.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το