Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα νέα μέτρα

banner roots

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα νέα μέτρα
14.08.2020 | 16:00

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Αυτά είναι τα νέα μέτρα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Το κλείσιμο των κέντρων υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ, ταβέρνες, εστιατόρια κτλ) και σε όλη την περιφέρεια Αττικής από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί για το διάστημα μέχρι τις 23 Αυγούστου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο των νέων μέτρων λόγω των στοιχείων που, όπως είπε, στην ενημέρωση το μεσημέρι της Παρασκευής «δείχνουν διασπορά σε τουριστικές περιοχές και αφορά νεώτερες ηλικίες».

«Γνωρίζουμε ότι αυτοί οι νέοι θα επιστρέψουν στις μόνιμες κατοικίες τους στα μεγάλα αστικά κέντρα. Τονίζω ιδιαίτερα την ευθύνη των νέων ανθρώπων όχι μόνο να προστατεύσουν τους εαυτούς τους αλλά και τους παππούδες τους» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε όριο 50 ατόμων για όλες τις συναθροίσεις στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές έως τις 24 Αυγούστου πλην εξαιρέσεων (θέατρα, εστίαση κ.α.).

Στα μέτρα περιλαμβάνονται επίσης:

- Ειδικά μέτρα «αλά Πόρος» σε Πάρο και Αντίπαρο το πρωί του Σαββάτου στις 6 έως τις 24 Αυγούστου. Απαγορεύονται, δηλαδή, εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις άνω των 9 ατόμων, στους χώρους εστίασης, μπαίνει πλαφόν 4 άτομα στα κέντρα εστίασης εκτός αν πρόκειται για οικογένεια που το όριο ανεβαίνει στα 6 άτομα, υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Τα μαγαζιά θα κλείνουν στις 12.

- Παράταση έως τις 24 Αυγούστου των μέτρων στον Πόρο με μόνη διαφορά ότι το κλείσιμο των καταστημάτων θα γίνεται στις 12 τα μεσάνυχτα.

- Υποχρεωτική η χρήση μάσκας εντός στρατοπέδων και σε δομές μεταναστών.

- Όλοι οι εργαζόμενοι που επιστρέφουν από άδειες σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, στρατόπεδα και δομές μεταναστών θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ με ευθύνη των εργοδοτών τους.

- Τα μέλη των ομάδων αυξημένου κινδύνου που εργάζονται στο δημόσιο στο εξής θα εργάζονται ή με τηλεργασία ή back office.

- Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας για μια εβδομάδα μετά την επιστροφή από τις διακοπές, ειδικά σε μέσα μαζικής μεταφοράς και σε κλειστούς χώρους για όσους επιστρέψουν από επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

 

Πηγή: protothema.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το