Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για τις δύο υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων από εκπαιδευτικούς

banner roots

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για τις δύο υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων από εκπαιδευτικούς
09.07.2020 | 08:40

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για τις δύο υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων από εκπαιδευτικούς

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Συγκλονίζουν οι δύο υποθέσεις αποπλάνησης ανηλίκων από εκπαιδευτικούς που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα.

Η πρώτη υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας είναι εκείνη της αποπλάνησης 14χρονης μαθήτριας από τον καθηγητή της σε γυμνάσιο της Ηλιούπουλης. Η είδηση έγινε γνωστή προχθές με την ανακοίνωση της σύλληψης του 44χρονου καθηγητή ο οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών. Έκτοτε οι νέες αποκαλύψεις προκαλούν προβληματισμό για τον τρόπο που έδρασαν καθηγητές οι οποίοι φέρονται να γνώριζαν για τη σχέση του συναδέλφου τους με την ανήλικη μαθήτρια. Όπως τονίζει σε ρεπορτάζ του το Mega, η σύλληψη του 44χρονου φυσικομαθηματικού και οι φωτογραφίες που βρέθηκαν στα κινητά τηλέφωνα του ίδιου και της ανήλικης μαθήτριας, έκαναν στόματα που έμεναν κλειστά για μήνες να ανοίξουν.
 
Μητέρα συμμαθητή της 14χρονης μάλιστα που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό αποκάλυψε ότι η σχέση του καθηγητή με την μαθήτρια για τους περισσότερους στο σχολείο ένα κοινό μυστικό. «Ήταν γνωστή η σχέση τους από τον Μάιο 2019. Παιδιά που ήταν κοντά στη μαθήτρια γνώριζαν τι γινόταν» λέει η ίδια.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η οικειότητα που είχε ο καθηγητής με την μαθήτρια άρχισε να γίνεται αντιληπτή από τους συμμαθητές της από πέρυσι. Η μητέρα του μαθητή λέει επίσης ότι το ίδιο συνέβη και με τους περισσότερους συναδέλφους του 44χρονου. «Κάποιοι καθηγητές ήξεραν γιατί είχε πέσει πέσει και στην αντίληψη των μαθητών κάποιοι καθηγητές να σχολιάζουν 'μαζέψτε τη φίλη σας και αφήστε τον τάδε'», λέει χαρακτηριστικά η μητέρα του μαθητή.
 
Ο καθηγητής εκμεταλλεύτηκε πρόβλημα στο οικογενειακό περιβάλλον της ανήλικης
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι τελευταίες καταγγελίες αναφέρουν ότι ο καθηγητής εκμεταλλεύτηκε ένα οικογενειακό πρόβλημα της ανήλικης και άρχισε να την πολιορκεί.
 
Τη φετινή σχολική σεζόν τα πράγματα ξεφεύγουν ακόμα περισσότερο. Ο καθηγητής που έχει παγιδέψει το ανήλικο θύμα του συνεχίζει και η μικρή εξομολογείται σε στενές φίλες της πως είναι ερωτευμένη μαζί του. «Η ανήλικη θέλησε να εκφράσει τον θαυμασμό πιο έμπρακτα, οπότε σε κάποιο τοίχο του Χημείου ζωγράφισε καρδούλες. Εκφράστηκε έτσι ακόμη πιο ελεύθερα σε σχέση με τα συναισθήματά της» λέει η μητέρα του μαθητή γυμνασίου.
 
Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, ο 44χρονος εκπαιδευτικός την έχει πείσει ότι θα παντρευτούν και θα κάνουν οικογένεια. «Έκανε το κοριτσάκι να πιστεύει άλλα. Μιλούσε για γάμο και παιδιά».
 
Όπως τονίζει το ρεπορτάζ, τα πάντα εξελίσσονται χωρίς οι γονείς της 14χρονης να γνωρίζουν το παραμικρό καθώς η κόρη τους φροντίζει να σβήνει τα μηνύματα και όποτε βγαίνει με τον 44χρονο, και καταφέρνει να πείσει ότι μαζί της θα βρίσκονται μόνο οι φίλες της.
 
Μαθήτριες είχαν διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά του καθηγητή
Ένα νέο στοιχείο που βλέπει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση είναι το γεγονός ότι, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega, κάποιες μαθήτριες είχαν διαμαρτυρηθεί στον διευθυντή για απρεπή συμπεριφορά του καθηγητή. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο διευθυντής αναζητούσε τρόπο τους τελευταίους μήνες για να αποσπάσει τον εκπαιδευτικό σε άλλη θέση.
 
 
«Την αποκλειστική ευθύνη την έχει η διεύθυνση του σχολείου. Αφήνουμε τα παιδιά μας να τα προστατεύουν. Υπήρχαν γονείς που ήξεραν και τα παιδιά σίγουρα. Τα παιδιά έψαξαν την υπόθεση έχοντας στο μυαλό τους την προστασία της μαθήτριας. Τελικά το ίδιο το παιδί είπε σε κάποια παιδιά το τι συνέβαινε στα αλήθεια» είπε η μητέρα του συμμαθητή της 14χρονης μιλώντας με αλλοιωμένη φωνή στο Mega.
 
«Η μαθήτρια τελείωσε τη Β’ Γυμνασίου. Τον καθηγητή τον γνωρίζω ως καθηγητή στο σχολείο. Τον είχε καθηγητή το παιδί μου επί δύο χρόνια. Δεν γνωρίζω κάτι πέρα από αυτά που γνώριζα ως μητέρα. Έκανε το μάθημά του. Για κάτι τόσο ακραίο δεν θα το έβαζα στο μυαλό μου» συνέχισε η ίδια.
 
«Από πέρυσι το Μάιο τα παιδιά το είχαν δει το είχαν εντοπίσει, την σχέση. Σε κάποια φάση έγινε και ευρέως γνωστό και γνωστοποιήθηκε και στους καθηγητές. Δεν γνωρίζω αν το σχολείο ενημερώθηκε τον Μάιο. Παιδιά προσπαθούσαν με τον τρόπο τους να μάθουν να δουν. Όποτε είχαμε πάει η διεύθυνση δεν μπορούσε να μας βοηθήσει. Για αυτό δεν απευθύνθηκαν. Τα παιδιά είπαν στην κοπέλα να μιλήσει στη μητέρα της γιατί αυτή μπορεί να την συμβουλέψει. Προσωπικά δεν το γνώριζα το κορίτσι» κατέληξε η γυναίκα.
 
Αποπλάνηση ανήλικης από εκπαιδευτικό στην Ερέτρια
Στο μεταξύ, την Τετάρτη, μία νέα υπόθεση αποπλάνησης ανήλικης είδε το φως της δημοσιότητας.
 
Στην υπόθεση εμπλέκεται ένας 51χρονος δάσκαλος ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Χαλκίδας, για αποπλάνηση και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος 14χρονης μαθήτριας που πηγαίνει στην Γ' Γυμνασίου.
 
Είχε προηγηθεί η καταγγελία μιας γυναίκας στο γραφείο της Εισαγγελίας Ανηλίκων Χαλκίδας, η οποία είχε αντιληφθεί την ερωτική σχέση τους.
 
Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Ασφάλεια όπως αναφέρουν τοπικά Μέσα, ο 51χρονος φέρεται να είχε χρόνια ερωτική σχέση με την 14χρονη και συγκεκριμένα από τότε που την είχε μαθήτρια στο δημοτικό.
 
Ο δάσκαλος συνελήφθη επ΄αυτοφώρω
Μετά την καταγγελία η αστυνομία άρχισε να παρακολουθούν στενά τον εκπαιδευτικό προκειμένου να διαπιστώσουν αν ευσταθεί. Τελικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, το βράδυ της Δευτέρας, ο δάσκαλος φέρεται να συναντήθηκε με τη μαθήτρια. Η σύλληψή του, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε απ’ αυτοφώρω, όταν οι δυο τους ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του και βρισκόταν σε ερωτικές περιπτύξεις.
 
Ο δάσκαλος οδηγήθηκε τόσο στον εισαγγελέα όσο και στον ανακριτή Χαλκίδας, όπου έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Πέμπτη. Κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.
 
Η οικογένεια της 14χρονης μαθήτριας έχει ήδη καταθέσει μήνυση σε βάρος του εκπαιδευτικού, ενώ το κορίτσι αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή. Ήδη, έδωσε κατάθεση, παρουσία παιδοψυχολόγου, στους αστυνομικούς και της παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη.
 
Σημειώνεται ότι μιλώντας για τον 51χρονο δάσκαλο ο διευθυντής του σχολείου είπε ότι πρόκειται για πρότυπο εκπαιδευτικού και ανθρώπου.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel